Wendy Leigh – Bowie – De Biografie

Wendy Leigh – Bowie – De Biografie

Tags:

 

BowieDeBiografieIedereen kent David Bowie… maar niemand kent hem.

Dit boek gaat op zoek naar de man achter de mythe. David Bowie – het icoon van rock, mode, kunst en design, en de ultieme voorvechter van de seksuele vrijheid – is een levende legende. Niettemin slaagt hij er al vijf decennia in zijn privéleven te hullen in mystiek. In dit unieke boek wordt de man van vlees en bloed getoond die achter zijn masker schuilgaat.

Op basis van vele interviews – met onder andere vrouwelijke én mannelijke minnaars, zakelijke contacten, groupies en bandleden – schetst Wendy Leigh een nietsverhullend portret. Centraal staan Bowies zware route naar de top, zijn creativiteit, zijn altijd gedurfde artistieke keuzes en zijn meedogenloze ambitie. Daarnaast wordt zijn vriendschap met John Lennon belicht, zijn haat-liefdeverhouding met Mick Jagger, zijn promiscue seksleven, zijn affaires met onder anderen Susan Sarandon, Tina Turner en Nina Simone, en natuurlijk zijn huwelijk met Iman, dat nu al een kwarteeuw standhoudt.

Deze biografie, die zestien fotopagina’s bevat, biedt een unieke kijk in het leven van de man die een iconische superster werd.

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van Bowie – De Biografie door Wendy Leigh? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Bowie – De Biografie op Miranda Leest;

Verwacht van Bowie absoluut geen serieuze biografie. Over zijn muziek en beweegredenen kom je werkelijk niets te weten. Voor echte muziekfreaks is deze biografie een lachertje. Maar, heb je zin in een lekker smeuïg seks, drugs and rock ‘n roll verhaal en ben je niet vies van roddel en achterklap? Dan is Bowie van Wendy Leigh smullen geblazen.

Recensie over Bowie – De Biografie op Volkskrant (abonnee); *

Jammer, de nieuwe Bowie biografie gaat alleen over seks en drugs.

Recensie over Bowie – De Biografie op Duurt Lang;

Al met al denk ik dat het boek vooral interessant is voor fans. Mensen die hem wel een beetje kennen, maar niet echt fans zijn, zullen zich (net als ik) vooral storen aan de aandacht voor zijn seksleven. Jammer, want aan de bronvermelding te zien heeft de schrijfster zich echt verdiept in zijn geschiedenis.

Recensie over Bowie – De Biografie op Written in Music;

Maar in hoeverre was die levensstijl van invloed op de manier waarop hij in de jaren ’70 de muziekgeschiedenis naar zijn eigen hand zette en de popcultuur beïnvloedde? Of op de manier waarop hij in de jaren na Let’s Dance uitgroeide tot wellicht de grootste ster ter wereld? Wendy Leigh geeft in Bowie De Biografie het antwoord niet.

Recensie over Bowie – De Biografie op Banger Sisters;

Wil je als Bowie-fan echter je muziekkennis over deze bijzondere artiest wat ophalen, dan kun je beter een ander boek lezen. Bowie de biografie heeft daar, in verhouding, weinig aandacht voor. Weet je al genoeg over de muziek van Bowie, maar zou je wel wat meer willen weten over zijn privéleven? Lees Bowie de biografie.

Heb jij Bowie – De Biografie door Wendy Leigh gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!