Tod Goldberg – Gangsterland

Tod Goldberg – Gangsterland

Tags:

 

GangsterlandSal Cupertine is een beruchte maffiamoordenaar in Chicago. De politie weet nooit ook maar bij hem in de buurt te komen. Totdat hij zichzelf een keer verliest en drie undercover FBI-agenten vermoordt. Sal stemt in met een wild plan om zijn huid te redden. Wat plastische chirurgie en een flinke studie later bestaat Sal Cupertine bestaat niet meer.

Hij is rabbijn David Cohen geworden, voorganger van een grote synagoge in Las Vegas. Hij geniet van zijn nieuwe rol en citeert naar hartenlust uit de Thora, al slipt er wel eens een tekst van Bruce Springsteen tussendoor. Maar de maffia van Las Vegas heeft grote plannen met de rabbijn.

En de FBI-agent die op eigen houtje achter hem aan zit, lijkt evenmin van plan Sal met rust te laten…

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van Gangsterland door Tod Goldberg? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Gangsterland op Leuke Suggesties;

De manier waarop Gangsterland is geschreven is werkelijk meesterlijk. Het boek is doorspekt met een subtiele humor waardoor je alleen maar verder wil lezen, met een spanning die je af en toe naar het puntje van je stoel doen schuiven en een vlotheid die je pagina na pagina laten omslaan.

Recensie over Gangsterland op Hebban; **

Personages blijven redelijk oppervlakkig en een schrijfstijl waarbij met regelmaat zinnen worden geschreven die uit meer dan zeventig woorden bestaan, dragen niet bij aan de duidelijkheid. Wel krijgen lezers een kijkje in de wat diffuse levenswijze van de joodse gemeenschap.

Recensie over Gangsterland op Thrillerlezers; ****½

Ik val gelijk met de deur in huis: wat een geweldig en origineel, met schwung geschreven en meer dan onderhoudend verhaal vertelt Goldberg met Gangsterland. Het ging uiteindelijk naar een prachtige climax, het verrassende moment suprême, met een einde wat je als een speer lezend en toch ook grijnzend over je heen laat komen.

Recensie over Gangsterland op Volkskrant; ****

Briljante vondst van Tod Goldberg, die met zijn Gangsterland een geslaagde thriller aflevert. Het is een verhaal dat doet denken aan het betere werk van wijlen Elmore Leonard, vol spitse dialogen en briljante plotwendingen. Andere associatie: de serie Breaking Bad.

Heb jij Gangsterland door Tod Goldberg gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!