Tim Parks – Thomas en Mary – Over een Liefde

Tim Parks – Thomas en Mary – Over een Liefde

Tags:

 

ThomasEnMaryThomas en Mary zijn dertig jaar getrouwd.

Ze hebben twee kinderen, een hond en een huis in een buitenwijk. Al jaren groeien ze steeds verder uit elkaar, keer op keer bereikt hun relatie een kritiek punt, maar kan Thomas niet beslissen te vertrekken.

Wat gebeurt er in een relatie als de prille liefde allang heeft plaatsgemaakt voor sleur en je in een ritme terecht bent gekomen van de hond uitlaten, na elkaar naar bed gaan en ruziemaken over wie de deur van de koelkast open liet staan?

Thomas en Mary gaat over de pijn die het hele gezin voelt wanneer een koppel besluit dat het nu echt over is.

Ben jij op zoek naar een recensie van Thomas en Mary door Tim Parks? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Thomas en Mary op NRC;

Dat je toch doorleest, is te danken aan Parks’ kunst om situaties te schetsen. Hij slaagt erin om zelfs van een ontmoeting in de hemel iets fatalistisch te maken, of om het romantische begin van een nieuwe liefde te laten voorvoelen als de kroniek van een aangekondigde ramp. Het lezen van Thomas and Mary. A Love Story is in feite een vorm van ramptoerisme.

Recensie over Thomas en Mary op Hebban; ***

Parks beschikt over een bijzondere verbeeldingskracht. Door de nadruk te leggen op herhaling en het beschrijven van vlakke scènes wordt de huwelijkscrisis tot in detail beschreven. Deze soms overdreven gedetailleerde beschrijvingen tonen dat kleine ergernissen de crisis in het huwelijk kunnen verergeren.

Recensie over Thomas en Mary op Humo; ***

De chirurgische precisie waarmee Parks ergernissen en pesterijen beschrijft – bijvoorbeeld de manier waarop het huis in ‘no trespassing’-zones is ingedeeld (de grens loopt door het echtelijke bed, de woonkamer behoort de hond toe) – is hilarisch en pervers aanstekelijk.

Heb jij Thomas en Mary door Tim Parks gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!