Tiffany McDaniel – De zomer die alles deed smelten

Tiffany McDaniel – De zomer die alles deed smelten

Tags:

 

dezomerdieallesdeedsmeltenDe zomer van 1984 is er een om nooit te vergeten. Althans voor Fielding Bliss, dertien jaar.

Die zomer teistert een hittegolf zijn woonplaats Breathed in Ohio. Die zomer wordt hij vrienden met Sal, een gehavende dertienjarige, die beweert de duivel te zijn. Fieldings familie neemt de jongen in huis maar niet iedereen is opgetogen over zijn komst. Roddels verspreiden zich en de spanningen lopen op, net als de temperatuur. Als ook vreemde incidenten zich voordoen, geloven steeds meer plaatsgenoten dat Sal écht is wie hij beweert te zijn.

Terwijl de familie Bliss haar eigen demonen moet verslaan, stevent de gemeenschap af op een catastrofe die het slaperige stadje voorgoed verandert.

De zomer die alles deed smelten is een indrukwekkende roman die laat zien wat er in een gemeenschap gebeurt als angst voor het onbekende de overhand krijgt en hoe moeilijk de scheidslijn tussen goed en kwaad dan nog te definiëren is.

Bolbuttonnieuw

Ben jij op zoek naar een recensie van De zomer die alles deed smelten door Tiffany McDaniel? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over De zomer die alles deed smelten door Alex Hoogendoorn; *****

De personages zijn erg realistisch, maar toch ook artistiek. Alledaagse gebeurtenissen weet zij in haar fictieve vrijheid lading te geven door ze te verbinden aan andere gebeurtenissen, als een zorgvuldig geweven spinnenweb. De symboliek is overweldigend aanwezig in de details. De zomer die alles deed smelten is als de aarde ingekapseld tussen zeven lagen hel en hemel.

Recensie over De zomer die alles deed smelten op Hebban door Martijn ’69; ****

Tiffany McDaniel heeft een stadje gecreeërd vol rare kwasten. Allemaal hebben ze wel een bizarre gewoonte voortkomend uit trauma’s die in de loop van het boek beschreven worden. Wie van boeken houdt waarin alles toch nog goed komt moet dit boek niet gaan lezen. In een helse apotheose gaat het er heftig aan toe en is geen plaats voor een happy ending. Het is sowieso geen vrolijk stemmend boek, maar wel een geweldig boek.

Heb jij De zomer die alles deed smelten door Tiffany McDaniel gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!