Thomas Olde Heuvelt – HEX

Thomas Olde Heuvelt – HEX

Tags:

 

hexHet pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt.

Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken…

‘Briljant en volstrekt origineel’ noemde Stephen King HEX van Thomas Olde Heuvelt. HEX is een razend spannende thriller die een internationale bestseller werd.

Ben jij op zoek naar een recensie van HEX door Thomas Olde Heuvelt? Ze staan hier voor je op een rij!

Bolbuttonnieuw

Recensie over HEX op Hebban; *****

Olde Heuvelt laat zien wat angst met mensen kan doen. Het maken van dwaze keuzes, in paniek naar schuldigen wijzen en in alles tekenen van onheil zien. Het is briljant hoe de psychologische ontwikkelingen in het dorp de moderne samenleving laat terugkeren naar Middeleeuwse handelingen.

Recensie over HEX op De Nachtvlinders; ****

Ondanks de wat lange zinnen is de schrijfstijl van Olde Heuvelt toegankelijk en heel visueel. Het visuele laat hij ook duidelijk terugkomen in de diverse filmpjes, die hij ter promotie voor ‘Hex’ heeft gemaakt. Eveneens heeft Olde Heuvelt kleine naaisetjes gemaakt, mocht je de behoefte voelen om de ogen van je vrienden dicht te naaien.

Recensie over HEX op CLEEFT; ****½

Toch is ‘Hex’ niet alleen maar een spannend verhaal. De jongeren maken keuzes die het hele dorp in gevaar brengen. Wanneer daarna de hel losbreekt, moet iedereen levensveranderende beslissingen nemen. Olde Heuvelt belicht de gedachten en keuzes van verschillende personages. Door het spannende plot en deze perfect uitgewerkte personages, laat Olde Heuvelt je diep nadenken over beschaving, liefde en (zelf)opoffering.

Recensie over HEX op Volkskrant; *****

De oorspronkelijke versie was al goed, de nieuwe verhaallijn is nog beter, subtieler ook. Ook lezers die nooit horror lezen (maar die in het verleden wel veel plezier beleefden aan Kings Carrie of Cujo) moeten maar weer eens een uitstapje naar dit genre wagen. HEX is gruwelijk goed, slapeloze nachten gegarandeerd.

Recensie over HEX op FantasyWereld; ****

HEX is een zeer goede thriller die vlot leest. Het boek is een aanrader voor elke liefhebber van dit genre. Het bovennatuurlijke element is aanwezig maar het is geen hocus pocus die uit de lucht komt vallen waardoor het boek niet enkel de fantasy-lezer zal bevallen. Olde Heuvelt levert met HEX een boeiend verhaal dat menig mens bang zal maken.

Recensie over HEX op De Leesfabriek;

De afwisselende verhaallijnen zorgden ook dat de vaart in het verhaal bleef, en dat je zelf van alle gebeurtenissen goed op de hoogte bleef. Als Thomas Olde Heuvelt, het boek vanuit één personage had geschreven was het boek zeker minder boeiend geworden. Dus is het goed gedaan. HEX is echt het perfecte boek voor iedereen die eens flink wil griezelen!

Recensie over HEX op De Thriller; *****

Al snel blijkt het boek echter een heel andere kant uit te gaan dan je als lezer verwacht en raakt het boek doordrenkt van een sombere zwaarmoedigheid waarvan je weet dat het allemaal nooit meer goed kan komen. Toch blijf je door de dwingende schrijfstijl van Thomas – die als een strenge dirigent optreedt – lezen naar het onvermijdelijke einde.

Heb jij HEX door Thomas Olde Heuvelt gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!