Thijs Zonneveld – Thomas Dekker: mijn gevecht

Thijs Zonneveld – Thomas Dekker: mijn gevecht

Tags:

 

thomasdekkerThomas Dekker (1984) heeft genoeg van de leugens. Zijn echte verhaal is nog nooit verteld. De waarheid met al zijn slechte lelijke kanten moet maar eens naar buiten. De schaamte heeft het altijd gewonnen van de last die de kroonprins van het Nederlandse wielrennen met zich heeft meegedragen. Maar nu is er niets meer te verliezen.

Ben je op zoek naar recensies over Thomas Dekker: mijn gevecht door Thijs Zonneveld? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Mijn gevecht op Roar e-zine;

Met dit verhaal maakt Dekker schoon schip, maar vooral met zichzelf. Het moet duidelijk gezegd worden dat er geen nieuwe namen van dopingzondaars worden onthuld. Hij neemt plaats op de biechtstoel en ontziet zichzelf nergens in: spuitend bloed, bezoekjes aan de hoeren, kotsen van de drank, hij beschrijft alles wat een tragisch en spannend verhaal in zich moet hebben. Naast schuldige sijpelt tussen de verhalen door dat hij voor een deel ook slachtoffer is. Hierdoor krijgt de lezer na verloop van tijd een beetje het gevoel dat Dekker in zelfmedelijden verdrinkt. Dat hem dit allemaal moet overkomen.

Recensie over Mijn gevecht op CyclingReview;

Maar als je leest hoe hij in zijn jeugd bezeten is van wielrennen, kun je je niet voorstellen wat er in de loop van het boek allemaal voorbij komt. Het verhaal leest weg als als een thriller met als onderwerp wielrennen. Er is geen held. Er zijn in dit boek alleen maar anti-helden. Van Jacques Hanegraaf tot Michael Boogerd en natuurlijk Dekker zelf. Aan de ene kant is het te prijzen dat hij zich op deze manier opstelt, maar ik kan me de frustratie van de direct betrokkenen goed voorstellen.

Recensie over Mijn gevecht op Bicycletta;

“Mijn Gevecht” is Dekkers afrekening met het verleden. Hiermee zet hij de ‘echte waarheid’ op papier voor iedereen die het lezen wil. Dat daarbij andere renners ontmaskerd worden hoort er dan maar bij. Het zij zo. Laat één ding alvast duidelijk zijn: voor de gemiddelde wielerliefhebber is dit een harde confrontatie met het “vuile” wielrennen van welleer (laat ons hopen). Een verhaal van een doodgewone jonge man die er alles aan gedaan heeft om zijn droom te bereiken en daarbij de schaduwkant niet schuwde.

Recensie over Mijn gevecht op Racefietsblog;

Over de schrijfstijl van Thijs Zonneveld hoeft niet veel geschreven te worden: niets dan lof. Het boek leest gemakkelijk en heeft een aangenaam tempo. De zo kenmerkende stijl van Thijs Zonneveld met overdrijvende beeldspraak ontbreekt in dit boek. Hierdoor houd je het gevoel dat dit het verhaal van Thomas Dekker is.

Recensie over Mijn gevecht op Biografieportaal;

Thijs Zonneveld schetst een ontluisterend beeld van de profwielrennerij, waarin niemand wordt gespaard. Het boek past in een merkwaardig genre dat zo langzamerhand in de Nederlandse sportjournalistiek aan het ontstaan is: dat van de gevallen sportheld, die door het vertellen van zijn verhaal absolutie afdwingt, met de lezer in de rol van zielenherder. Deze biografie is zeker niet de minste in dat genre.

Heb jij Thomas Dekker: mijn gevecht door Thijs Zonneveld gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter, zodat andere lezers weten of dit boek de moeite waard is!

Bolbuttonnieuw

ecibutton

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!