Sunjeev Sahota – Het jaar van de gelukszoekers

Sunjeev Sahota – Het jaar van de gelukszoekers

Tags:

 

HetJaarVanDeGelukszoekersHet jaar van de gelukszoekers is het aangrijpende verhaal van drie Indiase jongemannen in Noord-Engeland die wanhopig een nieuw leven proberen op te bouwen. Samen met een tiental lotgenoten bewonen ze een huis in Sheffield.

Tarlochan, afkomstig uit de laagste kaste, probeert vergeefs zijn traumatische verleden verborgen te houden, Avtar wordt achtervolgd door schuldeisers en Randeep, de broer van Avtars geheime geliefde, worstelt met zijn gevoelens voor Narinder, zijn ‘visumvrouw’ die haar toekomst op het spel zet om Randeep aan een verblijfsvergunning te helpen.

Sunjeev Sahota schakelt moeiteloos tussen India en Engeland, tussen heden en verleden – waarmee hij de verschillende werelden van de hoofdpersonen op een schitterende manier tot leven brengt. Het levert een onvergetelijk portret op van de schrijnende omstandigheden die deze mensen hun land deden achterlaten en verruilen voor een stad waarin andere regels gelden, regels waarbij het behouden van waardigheid en wilskracht dagelijkse vereisten zijn.

Ben jij op zoek naar een recensie van Het jaar van de gelukszoekers door Sunjeev Sahota? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Het jaar van de gelukszoekers op Hebban; ****

Helaas kan de lezer alleen niet zien hóé ze deze situatie hebben overleefd, juist vanwege de grote sprong in de tijd: na de wanhopige situatie in de voorgaande stukken lijkt haast alleen een goddelijke interventie genoeg om dit voor elkaar te krijgen. Sahota houdt zich met deze sprong opzettelijk ver buiten de Europese politiek, en geeft ons uitsluitend een aangrijpende roman.

Recensie over Het jaar van de gelukszoekers door Bettina schrijft;

Uitstekend weet hij de vervreemding van de jongens die naar Engeland komen te beschrijven. De vele Indiase woorden en gebruiken en de manier waarop de mensen met elkaar omgaan geven het verhaal authenticiteit en levensechtheid. De grote verdienste vind ik echter dat het niet alleen een actueel onderwerp is, maar dat je door dit boek (meer) begrip krijgt voor de gelukszoekers die deze kant op komen.

Recensie over Het jaar van de gelukszoekers op PostScriptum; ****

Sahota verweeft de verhalen tot een schrijnend portret van de (illegale) immigranten, in een nieuw land en maatschappij, met andere regels en gebruiken. Een huiveringwekkend verhaal over waardigheid en wilskracht. Maar ook over willekeur, corruptie en allesvernietigend egoïsme.

Recensie over Het jaar van de gelukszoekers op Klara;

Het Jaar van de Gelukszoekers is ontzettend meeslepend. Je wil als lezer voortdurend weten hoe het verder gaat. Bovendien is het boek erg authentiek. Sahota baseerde zich voor de creatie van zijn personages op de verhalen die hij in India hoorde, van mensen die het geprobeerd hadden in Groot-Brittannië.

Recensie over Het jaar van de gelukszoekers op CuttingEdge; ****

Uit elke stem spreekt bovendien een noodzaak, elk personage voert je onmiddellijk mee. Sunjeev Sahota beschrijft alles heel beeldend. Elk interieur en landschap ontvouwt zich moeiteloos voor je ogen. Zijn taal is helder en doorspekt met de cultuur en woorden van India wat het verhaal een grote authenticiteit geeft.

Heb jij Het jaar van de gelukszoekers door Sunjeev Sahota gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!