Stephanie Lehmann – De vintagewinkel

Stephanie Lehmann – De vintagewinkel

Tags:

 

DeVintagewinkelAmanda Rosenbloom, eigenares van kledingboetiek Astor Place Vintage, krijgt van een oude dame een grote kist vol kleding aangeboden.

Een routineklus, zo lijkt. Tot ze een ingenaaid dagboek vindt dat het leven onthult van Olive Westcott, een jonge vrouw die in 1907 vanuit de provincie naar New York verhuisde en ervan droomde kledinginkoper bij een groot warenhuis te worden. Naarmate Amanda meer leest over Olive, ontdekt ze dat haar leven en dat van Olive veel meer met elkaar verweven zijn dan ze had kunnen denken.

Met De vintagewinkel schetst Stephanie Lehmann een hartverwarmend boek geschreven dat je laat wegdromen naar het New York van 100 jaar terug, waarin ze een vooruitstrevende jonge vrouw portretteert, die tegen de normen en waarden van haar tijd durfde in te gaan.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van De vintagewinkel door Stephanie Lehmann? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over De vintagewinkel op CLEEFT; ****

Lehmann heeft zich goed verdiept in het New York van meer dan honderd jaar geleden, gezien de vele historische namen en plekken die ze noemt. De auteur schetst straatbeelden die zo levendig zijn, dat je de claxons op de eerste Fords en Cadillacs kan horen toeteren.

Recensie over De vintagewinkel op Hebban; ****

Lehmann schreef met De vintagewinkel een boek met sterke personages, waar je je al snel mee verbonden voelt. Het opent de deuren naar 1907 en leert je veel van het New York van toen en de positie van de vrouw ruim honderd jaar geleden.

Recensie over De vintagewinkel op Chicklit; ****

Vooral het verhaal van Olive is zo meeslepend, dat je ineens verrast kunt worden door een smsje dat dan alweer bij Amanda blijkt te horen. Goed opletten bij de hoofdstukovergangen dus! Maar dat is de moeite waard. De vintagewinkel is een heerlijk boek dat je laat wegdromen naar New York, en dat je in een ruk uitleest.

Heb jij De vintagewinkel door Stephanie Lehmann gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!