Sophie Hannah – De lege kamer

Sophie Hannah – De lege kamer

Tags:

 

DeLegeKamerWiegendood kan kindermoord lijken en andersom…

Programmamaakster Fliss Benson ontvangt op haar werk een anonieme kaart, waarop zestien cijfers staan, in rijen van vier. Het zegt haar helemaal niks.

Diezelfde dag gaat Fliss tegen haar zin aan de slag voor een documentaire over gerechtelijke dwalingen bij de veroordeling voor moord van moeders wier kinderen aan wiegendood zijn overleden. De documentaire volgt drie vrouwen:
Helen Yardley, Sarah Jaggard en Rachel Hines. Alle drie zijn ze nu vrij. Naar de arts die hen achter de tralies heeft gekregen, dr. Judith Duffy, is onderzoek ingesteld door het medisch tuchtcollege. Om redenen die ze met niemand deelt, zit Fliss niet te wachten op dit project.

Dan wordt Helen Yardley dood aangetroffen in haar woning, met in haar zak een kaart met zestien cijfers erop, gerangschikt in rijen van vier…

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van De lege kamer door Sophie Hannah? Ze staan hier voor je op een rij!

Hebban; ****

De lege kamer boeit van de eerste tot de laatste bladzijde, vooral door de ingenieuze manier van vertellen. In ieder hoofdstuk wordt het verhaal completer én complexer. Dat gaat overigens wel ten koste van de personages, die nooit de kans krijgen uit te groeien tot boeiende figuren. En dat kost Hannah uiteindelijk een ster.

Nu; ****

De lege kamer heeft een onvoorspelbare, knappe intrige, van het slag waaraan je je snel uitlevert. Het is een kwestie van je laten meeslepen door plotlijnen als serpenten en hopen dat de waarheid ooit aan het licht komt. Maar niets is zeker bij Hannah, die geslepen tante.

VrouwenThrillers; ***

Het onderwerp – wiegendood en onschuldig veroordeelde moeders voor moord – is zeker interessant en van deze tijd. Niet haar beste boek maar toch – met wat doorzettingsvermogen – leuk om te lezen.

Damespraatjes;

Het enige minpuntje van het verhaal was dat de spanningsopbouw een beetje lang duurde. Zodra het verhaal goed op gang is gekomen, lees je het zo in no time uit.

Heb jij De lege kamer door Sophie Hannah gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Bestseller top 10 - week 36 2015 | Ranking the Books - […] Lees de recensies […]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!