Sophia Drenth – Bloedwetten

Sophia Drenth – Bloedwetten

Tags:

 

BloedwettenElke wet heeft zijn prijs.

De opmars van gemaakten lijkt onstuitbaar in de vrijgevochten Neerlanden van de Stalen Eeuw. Volksvertegenwoordiger Roan Storm gaat over lijken om het gevaar van gemaakt bloed af te wenden. Een man die alles verloor wat hij liefhad en de dood niet langer vreest.

Door een gemaakt monster in de raadszaal te laten executeren ondertekent hij zijn lotsbestemming. Maar de gemaakten geven hem niet de dood waarnaar hij verlangt: ze veroordelen hem tot een leven als een van hen.

Voortdurend in strijd met de wetten van zijn nieuwe bestaan probeert hij de zin van het leven terug te vinden. Kan hij zijn geloofwaardigheid als mens en raadsheer behouden of geeft hij toe aan de bloedlust in zijn aderen en wordt hij het monster waartegen hij vecht?

Dat de verschillen tussen menselijk en gemaakt bloed groot zijn, blijkt wanneer er een nieuw wondermiddel door de straten waart. Is bloedpulver de remedie tegen bloedroof, of heeft het nog desastreuzere gevolgen dan de bloeddorst van de gemaakten zelf?

Bloedwetten is een roman over transformatie, vrije wil, innerlijke kracht en trouw blijven aan jezelf.

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van Bloedwetten door Sophia Drenth? Ze staan hier voor je op een rij!

Hebban; ***

Naarmate het boek vorderde en de intriges rond het bloedvervangende, maar verslavende ‘pulver’ zijn intrede deden, begon het toch wat van zijn eenheid te verliezen. Bíjna vier dus. Drenths volgende boek misschien? Want dat ze nu niet moet stoppen, lijkt vanzelf te spreken.

Boekenbijlage;

Doordat het verhaal vrij omvangrijk is, is er alle ruimte om de figuren uit het boek goed te introduceren, de karakters uit te werken en te volgen. Het is geen plat horrorverhaal waarbij gruwelijke en bloederige scènes de boventoon voeren. Uiteraard zitten er gruwelijke scènes in het boek, maar toch laten ze ook genoeg aan de verbeelding en eigen fantasie over. De hoeveelheid seks en bloed is goed gedoseerd.

Writers World;

Het eerste boek van Bloedwetten is een feit en wat voor een! Ik kijk uit naar de volgende delen van deze reeks! Bloed op mijn tong, gebalde vuisten tijdens de samenzweringen en afsluitend bewondering. Zo in je personages kunnen kruipen in hartje Amsterdam, wauw!

Heb jij Bloedwetten door Sophia Drenth gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!