Simone van der Vlugt – Toen het donker werd

Simone van der Vlugt – Toen het donker werd

Tags:

 

toenhetdonkerwerdWanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. De schuldeisers zijn echter niet van plan hem er zo makkelijk van af te laten komen. In zijn wanhoop schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen van dit besluit kan overzien.

Sascha voelt haar man en zoon van zich vervreemden en eist antwoorden, maar haar zoektocht naar de waarheid komt tot een abrupt einde wanneer ze bij een ongeluk haar zicht verliest. Menno vermoedt dat het om een aanslag ging maar verzwijgt dit.

Elk gezinslid probeert een uitweg te vinden, om alleen maar nog meer verstrikt te raken in het web van leugens en bedrog. Totdat Menno besluit dat het genoeg is.

Toen het donker werd toont de duistere kant van onze samenleving, maar ook hoe gemakkelijk het is als doodgewoon gezin ineens in de criminaliteit te belanden. En om steeds meer grenzen te overschrijden.

Bolbuttonnieuw

ecibutton

Ben je op zoek naar recensies over Toen het donker werd van Simone van der Vlugt? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Toen het donker werd op Tzum;

Zorgvuldig bouwt Van der Vlugt vanaf de eerste bladzijde spanning op, om dit tot het einde te behouden. Telkens wanneer het verhaal dreigt te gaan kabbelen, voegt ze nieuwe spanningsverhogende elementen toe. Sommige reuze voorspelbaar, andere oprecht verrassend. Het goedgekozen wisselende perspectief tussen Menno en Sascha geeft Van der Vlugt daarbij de kans de lezer regelmatig van extra informatie te voorzien. Terwijl Sascha denkt dat Menno het gewoon druk heeft, weet de lezer beter. Terwijl Menno zich zorgen maakt om Sascha’s ene glas rosé, weet de lezer meer. Dit zorgt dan ook vrijwel direct voor een extra band tussen lezer en personages. Een soort ‘partner in crime’.

Recensie over Toen het donker werd op Blik op de wereld;

Menno voelt zich uiteindelijk zo bedreigd dat hij een bevriende advocaat om raad vraagt. Deze adviseert hem om te rade te gaan bij een kennis van hem, die hij eerder voor de rechtbank zou hebben verdedigd. Dat advies blijkt het startpunt te zijn van allerlei ontwikkelingen die het gezin en het transportbedrijf ongelooflijk in de problemen zal brengen. Hoe komt men daar uit? Simone van der Vlugt beschrijft ijzersterk hoe men probeert aan de criminelen te ontsnappen. Ook dit boek zal wel een bestseller worden. Aanbevolen dus.

Recensie over Toen het donker werd op Mustreads or not; ****½

Tot het plot aan toe zit je in de flow, meerdere malen word je verrast door de wendingen. De plot is verrassend, gedeeltelijk had ik een vermoeden maar op sommige vlakken heeft Simone me flink op het verkeerde been gezet. Met een zucht sla je als lezer het boek dicht. Zo jammer dat het boek alweer uit is. Hopelijk hoeven we niet lang te wachten op een nieuw boek van Simone.

Recensie over Toen het donker werd op Leesdame;

Ik vond ‘Toen het donker werd’ een zeer beklemmende thriller. Simone van der Vlugt schrijft ijzersterk en liet geen moment de spanning ontglippen. Er is actie, er is bedreiging, er is onderhuidse spanning en er is vooral angst en machteloosheid. Misschien is het spannendste element nog wel dat een normaal gezin dit allemaal overkomt. Dat die grens zo dun is, dat we dat bijna niet beseffen hoe gemakkelijk je op een verkeerd spoor kunt raken en hoe snel je ongewild een marionet wordt van een criminele organisatie.

Heb jij Toen het donker werd van Simone van der Vlugt gelezen? Laat nu jouw recensie achter en laat aan andere boekenliefhebbers weten of dit boek de moeite waard is.

Bolbuttonnieuw

ecibutton

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!