Simon de Waal – Nemesis

Simon de Waal – Nemesis

Tags:

 

NemesisNadat in haar woning een getuige op gruwelijke wijze is vermoord, en haar man en kinderen in allerijl in veiligheid moeten worden gebracht, blijft de dreiging voor officier van justitie Sylvia van Maele en haar gezin onverminderd voortduren.

Als niet lang daarna een rechercheur omkomt tijdens een aanslag, besluit het rechercheteam het recht in eigen hand te nemen en buiten alle regels en wetten om de strijd aan te gaan met de daders. Wanneer die langzaam beseffen dat het team illegaal en op eigen houtje opereert, besluiten ze keihard de confrontatie aan te gaan en is er geen weg meer terug.

Is het team te ver gegaan in hun zoektocht naar gerechtigheid en wraak?

Ben jij op zoek naar een recensie van Nemesis door Simon de Waal? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Nemesis op Hebban; ***

De Waal laat ook in deze thriller zien dat hij gedreven is in het oproepen van de juiste sfeer in zijn scènes. De grimmigheid en vergeldingsdrang spatten bijna van de pagina’s en je wordt meegetrokken in de zoektocht naar gerechtigheid.

Recensie over Nemesis op Passie voor Boeken; *****

In Nemesis is er geen enkel moment om even adem te halen. Vanaf begin tot eind is er een hoog spanningsveld aanwezig en deze wordt alleen maar intenser. Een verhaal dat als een sneltrein maar door blijft denderen en pas stopt bij het eindpunt. De vele personages worden niet allemaal uitgediept, maar dit is ook niet noodzakelijk. Er gebeurt al zoveel in het verhaal dat er te weinig ruimte overblijft om verder in te gaan op al deze personages.

Recensie over Nemesis op TrotseVaders;

Vanaf het begin zit je in het verhaal. Het boek is ingedeeld in een aantal delen die allemaal voorafgegaan worden door een citaat. Die citaten zijn perfect gekozen, want ze geven goed de weg weer die het team waar het verhaal over gaat, volgt, en de sfeer waarin ze zich bevinden, de keuzes die ze maken en de verandering van instelling ten opzichte van goed en fout.

Recensie over Nemesis op New Word Order; ***½

Het plot is simpel, maar goed uitgewerkt en laat dan ook verder geen open vragen achter. Nemesis is dan geen hoogstaande thriller maar eerder een soort van ‘Flikken Maastricht’ aflevering die je op een avondje uitleest. Het zou me ook niks verwonderen als het boek nog eens een weerkaatsing krijgt op het witte doek.

Recensie over Nemesis op Banger Sisters;

Simon de Waal heeft met Nemesis een realistische politiethriller neergezet. De karakters zijn dermate levensecht dat de lezer geneigd is mee te gaan en begrip te hebben voor de soms keiharde en rauwe beslissingen die het team neemt, sterker nog, de lezer zal er verzachtende omstandigheden voor vinden. Het gevecht tegen de onderwereld en de manier waarop is heel begrijpelijk, spannend en interessant.

Recensie over Nemesis op ThrillZone; *****

Samengevat luidt de conclusie dat Nemesis alle ingrediënten in zich heeft om tot de top door te dringen. Goed opgezette plot met constante spanning, gevaar en verrassingen. Het verhaal wordt in hoog tempo gebracht met sprekende personages, waarbij zowel in hun moed als angsten de juiste emoties gedoseerd worden. Kortom, het voldoet aan alle eisen voor de hoogste waardering!

Heb jij Nemesis door Simon de Waal gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!