Shari Lapena – Het stel van hiernaast

Shari Lapena – Het stel van hiernaast

Tags:

 

HetStelVanHiernaastWie gaat er nou naar een etentje bij de buren en laat de baby thuis alleen achter? Wat voor moeder doet zoiets?

Je buurvrouw nodigt jou en je man uit voor een etentje. Ze vraagt je terloops of je je dochtertje van zes maanden thuis kunt laten. Niets persoonlijks, ze kan gewoon niet tegen het gehuil. Je echtgenoot zegt dat het wel goed komt – jullie huis is immers vlakbij. Je hebt een babyfoon en jullie zullen elk halfuur checken hoe het gaat, om beurten. De laatste keer dat je bent gaan kijken lag je meisje vredig te slapen.

Maar nu, wanneer je de trappen van het doodstille huis op rent, wordt je grootste angst werkelijkheid. Ze is weg. Nooit eerder heb je de politie hoeven bellen. Nu zijn ze in jouw huis, en wie weet wat ze daar zullen aantreffen.

Het stel van hiernaast is een zenuwslopende ontrafeling van een gezin – een angstaanjagend verhaal over bedrog, huichelarij en ontrouw, dat je gegarandeerd op het puntje van je stoel houdt tot de laatste schokkende ontknoping. Shari Lapena (1960) was werkzaam als advocaat en docent Engels voor ze begon met het schrijven van romans. Het stel van hiernaast is haar thrillerdebuut en werd verkocht aan 23 landen.

Ben jij op zoek naar een recensie van Het stel van hiernaast door Shari Lapena? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Het stel van hiernaast op Passie voor Boeken; ****

Het stel van hiernaast wordt verteld vanuit een wisselend perspectief. De auteur heeft een prettige soepele schrijfstijl en maakt regelmatig gebruik van korte krachtige zinnen. De lezer wordt continu aan het lijntje gehouden en elke twist laat weer verrassen. Een verrassend debuut dat mij als lezer voortdurend in spanning heeft weten te houden.

Recensie over Het stel van hiernaast op Hebban; **

De eerste helft van het boek werkt netjes de hele nasleep van de ontvoering af. Pas halverwege komen dieper liggende zaken naar boven en is er een minieme wending in de koers die het verhaal tot dan toe vaart. Lapena schrijft extreem uitleggerig, alles moet worden benoemd. Op andere momenten blijven nodige verklaringen uit.

Recensie over Het stel van hiernaast op Thrillerlezers; ***½

Je wilt als lezer gewoon het hoe en waarom van dit verhaal te weten komen, Shari Lapena weet met één onderwerp een erg boeiend verhaal neer te zetten. Toch vind ik het plot wat vergezocht en sommige stukken waren ongeloofwaardig, maar desondanks heeft dit verhaal me wel enkele uren weten te boeien.
Recensie over Het stel van hiernaast opThrillZone; ***½
Het stel van hiernaast wordt verteld vanuit verschillende personages. Ze blijven allemaal een beetje vlak en maken beslissingen die ronduit dom zijn te noemen. Of dat ook de bedoeling was van de auteur, is de vraag, maar het zorgt er wel voor dat er vanaf halverwege het boek al té veel wordt weggegeven, waardoor de ontknoping steeds meer voor de hand lijkt te liggen.
Recensie over Het stel van hiernaast opThe Book Girl; *****
De verdenkingen, de bewijzen gaan iemands richting uit, maar is het inderdaad de ware dader? Je voelt de wanhoop van de ouders, de stress situaties, het uit elkaar groeien van twee geliefden door de omstandigheden. Uiteindelijk wordt de dader opgepakt, de reden GELD. “Maakt geld wel echt gelukkig”.
Recensie over Het stel van hiernaast opBoekenbijlage;
Halverwege het boek verklapt Shari Lapena hoe de vork in de steel zit en als lezer denk je: hoe gaat ze de rest van het boek nog vullen? Nou, ze heeft nog tal van verrassende en onverwachte wendingen in petto. Die resulteren in een niet vermoede, maar wel erg ver gezochte ontknoping.

Heb jij Het stel van hiernaast door Shari Lapena gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!