Sander Donkers – Hay

Sander Donkers – Hay

Tags:

 

hay‘Opeens was ik een superstar. Om me heen was het een gekkenhuis, helemaal geweldig. Ik kon alles krijgen wat ik wilde, en daar heb ik misbruik van gemaakt. Ik was gewoon onwijs arrogant, ik had maling aan heel de wereld. Je kon geen serieus woord met me wisselen, ik probeerde je alleen maar op het verkeerde been te zetten. Onhandelbaar was ik, klaar. Een ongeleid projectiel. Ik deed maar wat, en ik kwam overal mee weg. Daar kan je heel onuitstaanbaar van worden.’

‘Ja, toen was ie echt een prinsje,’ zegt Sandra. ‘Maar hij is daarna keihard op z’n bek gegaan, hoor.’

Barry Hay, leadzanger van de grootste rockband van Nederland: The Golden Earring. Zevenenzestig jaar, maar aan star quality nog geen gebrek. Superfit, karakteristieke kop met zonnebril, tatoeages, pikzwart haar en een stem die al vijftig jaar mensenmassa’s over de hele wereld in beweging brengt.
In Hay vertelt hij openhartig over zijn leven in en buiten de spotlights, over zijn roerige jeugd, familie, zijn band met moederland India, zijn grote liefde Sandra, en uiteraard zijn rise to stardom vol seks, drugs en rock ‘n roll.

Ben jij op zoek naar een recensie van Hay door Sander Donkers? We hebben er een voor je kunnen vinden!

bolbanner2

Recensie over Hay  op Volkskrant; ****

In de moedige memoires van Earring-zanger Barry Hay is een hoofdrol weggelegd voor zijn vrouw en zielsverwant Sandra. Zij vult hem niet alleen aan maar spreekt hem ook tegen. Sandra’s rol in dit boek is recht evenredig met haar rol in Barry’s leven. Hij herkende een zielsverwant in haar. Beiden hadden een rotjeugd. Het verhaal van Hays kinderjaren was in grote lijnen al bekend, maar Donkers weet nieuwe feiten boven water te halen.

Heb jij Hay door Sander Donkers gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!