S.K. Tremayne – Vuurkind

S.K. Tremayne – Vuurkind

Tags:

 

vuurkindAlles lijkt Rachel voor de wind te gaan wanneer ze trouwt met de geheimzinnige, knappe David. Ze laat haar bestaan als single in Londen achter en verhuist naar het prachtige Carnhallow House in Cornwall. Hier vindt ze de liefde en de rijkdom die ze jarenlang zocht en neemt ze de zorg voor haar stiefzoon Jamie op zich. Eindelijk heeft Rachel het leven waar ze zo naar verlangde.

Maar perfect zal haar leven niet lang blijven. Jamie doet een huiveringwekkende voorspelling die haar niet meer loslaat. Zijn dreigende woorden dwingen Rachel in het verleden te gaan graven. Het spoor leidt onder meer naar de verlaten mijnschacht waar Davids overleden vrouw Nina – de moeder van Jamie – anderhalf jaar geleden in is verdronken. De geest van Nina lijkt Rachel te achtervolgen. Ondertussen begint ze haar kersverse echtgenoot steeds meer te wantrouwen.

Waarom weigert hij te praten over Jamies vreemde gedrag? En wat is er precies gebeurd in de aanloop naar de vroegtijdige dood van zijn overleden vrouw? Met de donkere dagen van december in aantocht grijpt de angst Rachel naar de keel. Want wat als er waarheid schuilt in Jamies ijzingwekkende voorspelling? ‘Met Kerstmis ga jij dood.’

Bolbuttonnieuw

Ben jij op zoek naar een recensie van Vuurkind door S.K. Tremayne? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Vuurkind op VrouwenThrillers; **½

En ook in Vuurkind weer een zweem van het bovennatuurlijke. Waar dit alles in IJstweeling juist wel origineel aandeed en voor veel spanning zorgde, ontbeert dit boek diepgang op verschillende fronten. Dit neemt niet weg dat Vuurkind makkelijk wegleest en dat de auteur heel goed in staat is om onderhuidse dreiging op te bouwen.

Recensie over Vuurkind op Chicklit; ***

 Met een oud spookachtig landhuis, in het midden van een verlaten gebied, bovenop een mijn waar een vrouw verdween, zorgt Tremayne voor een setting die roept om problemen. Problemen die dan ook komen. Met een bizar maar zeker spannend slot sluit hij Vuurkind vervolgens af.

Recensie over Vuurkind op Hebban; ***

Vuurkind is in het begin vooral een verhaal uit de Bouquetreeks, met twee mensen die dolverliefd zijn op elkaar en hun geluk niet op kunnen. Heel langzaam wordt er iets van spanning opgebouwd, wat pas halverwege het boek ervoor zorgt dat het verhaal een beetje op gang komt.

Recensie over Vuurkind op Connie’s Boekenblog; ***½

Als lezer blijf je twijfelen hoe de vork nu in de steel zit en wat de afloop zal zijn en dat is heerlijk om zo intens te lezen. Dat er wat te veel toevalligheden in het verhaal zitten en karakters hier en daar uit hun rol vallen wordt hierdoor ruim gecompenseerd.

Recensie over Vuurkind op Leestafel;

Geloofwaardig is het allemaal niet maar omdat het verhaal goed onderbouwd is, komt de auteur ermee weg. Daarnaast is het boeiend en aangrijpend om over het zware bestaan van de mijnwerkers te lezen. Vuurkind is geen bloedstollende thriller maar mysterieus is het wel!

Recensie over Vuurkind op De scriptor; *****

Vuurkind is een erg persoonlijk boek. Het ademt liefde voor Tremayne’s geboortegrond Cornwall maar ook boosheid om de mensonterende werkomstandigheden in de mijnen. Dat zijn eigen grootmoeder één van de bal maiden (kinderen die stenen met een hamer moesten splijten) was, draagt zeker bij aan de intensiteit waarmee hij het karakter van dit betoverende en tegelijkertijd gruwelijke schiereiland tot leven brengt.

Heb jij Vuurkind door S.K. Tremayn gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!