Rowan Coleman – Twintig regels liefde

Rowan Coleman – Twintig regels liefde

Tags:

 

TwintigRegelsLiefdeWat als je nog maar één kans had? Eén kans om een brief achter te laten voor degene van wie je houdt? Wat zou je schrijven?

Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe word je een goede vader? Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen.

Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop…

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van Twintig regels liefde door Rowan Coleman? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Twintig regels liefde op Hebban; ****

Coleman heeft dit ontroerende verhaal met hartverscheurende brieven toch goed weten te vertellen. Ondanks het gegeven dat het onderwerp zwaar en realistisch is, voelt het nergens te zwaar. En het einde is al met al zeer feelgood. Coleman heeft met dit boek een geweldige eerste roman in Nederland uitgebracht.

Recensie over Twintig regels liefde op Chicklit; ***

Twintig regels liefde is een boek over liefde, de dood en vergeving. Ik vind het idee van het boek origineel, maar de uitwerking helaas wat minder.

Recensie over Twintig regels liefde op YoungCritics;

Twintig regels liefde is een mooi boek dat je nog een poosje zal bijblijven. Het is een verhaal over de waarde van leven, liefde en dood met humor, aandoenlijkheid en vooral veel zorg en emotie: een boek dat je niet moet lezen als je niet houdt van sentimentele verhalen, maar zeker wel als je graag ontroerd en geïnspireerd wordt tijdens het lezen.

Recensie over Twintig regels liefde op The Book Girl; *****

Het idee vind ik erg mooi. Het is zeker niet zo dat het een treurig boek is, het wordt goed afgewisseld met gebeurtenissen over liefde en er juist voor kiezen om elke dag te genieten van het leven. Een aanrader voor wie een mooie roman wil lezen, met wisselende personages, niet te ingewikkeld en met veel gevoel geschreven.

Recensie over Twintig regels liefde op MyPerfectBookLife; ****

Twintig regels liefde is een waanzinnig mooi boek, dat je gegarandeerd diep zal raken. Ik hou normaal niet zo van drama, maar dit boek vond ik zelfs prachtig en dat betekent wat!

Recensie over Twintig regels liefde door Tessa Heitmeijer;

Twintig regels liefde heeft me wat dat betreft verrast. Ik verwachtte misschien niet zo’n diepzinnig boek, ondanks de thematiek die op de achterflap al wordt beschreven. Dit boek kwam op sommige momenten best hard binnen. Verlies, of dit nu in de vorm van de dood of anderzijds is, wordt pijnlijk treffend beschreven.

Recensie over Twintig regels liefde op Een letter meer graag;

Ik had vaak het idee dat bepaalde dingen met drie zinnen minder gezegd had kunnen worden. En terwijl er in dit boek veel emoties aan bod komen, had ik geen enkele keer dat ik meeleefde met een hoofdpersoon en de gevoelens zelf voelde. Nee, het bleef allemaal nogal vlak.

Recensie over Twintig regels liefde door Ilona leest;

Als je Twintig regels liefde oppakt om een origineel verhaal te lezen, met sympathieke hoofdpersonages, en er met een goed gevoel uit te komen ben je zeker aan het goede adres. Ik heb Twintig regels liefde in ieder geval met veel plezier gelezen en zou het je zeker aanraden.

Recensie over Twintig regels liefde op Linda Linea Recta; *****

Het is een verhaal wat je raakt, waar je over nadenkt en wat je qua emotie meeneemt van verdriet naar een lach. Absoluut de moeite waard om te lezen.

Recensie over Twintig regels liefde door Muy Maaike;

Het was gewoon een fijn boek, niet zo goed als een Moyes of Green misschien, maar wel lekker vlot geschreven en heel lief. Het was gewoon leuk voor tussendoor. Alleen waar die twintig regels vandaan komen, daar ben ik nog niet achter (ja, ik heb regels van brieven in het boek geteld).

Recensie over Twintig regels liefde op CLEEFT; ***½

Ondanks droevige momenten van overlijden en de laatste woorden die in de brieven voorbij komen speelt de Dood niet de hoofdrol in het boek, maar de worsteling van de personages om ‘echt’ te leven. Toch komt het boek door de diepere momenten verder dan een simpele roman en is het fijn tussendoortje om mee op de bank te kruipen.

Recensie over Twintig regels liefde op Boekboetiek;

Het verhaal is hartverscheurend, maar tegelijk ook hoopvol. De boodschap dat liefde alles overwint en dat ze de moeite waard is om voor te vechten, loopt er als een prachtige rode draad doorheen.

Recensie over Twintig regels liefde op Books & Stories; ***

Er waren meerdere dingen die ik niet goed vond aan dit boek, maar tegelijkertijd vond ik het idee en de schrijfstijl wel heel prettig. Mocht ik nog eens een boek van Rowan Coleman tegenkomen, zou ik het waarschijnlijk wel willen lezen.

Recensie over Twintig regels liefde op Drukinkt;

Ik vind dit een ontzettend mooi boek. Eén brief kan duidelijk een heleboel teweeg brengen. Ook de dialogen tussen de hoofdpersonen verlenen kracht aan het verhaal.  Het boek is liefdevol, ontroerend en  inspirerend.

Recensie over Twintig regels liefde op Biebmiepje;

Het leek me met zo’n titel als deze leuk om mijn mening over het boek in twintig regels te geven, dus hierbij twintig redenen om het boek te gaan lezen.

Heb jij Twintig regels liefde door Rowan Coleman gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!