Ron Rash – Boven de waterval

Ron Rash – Boven de waterval

Tags:

 

BovenDeWatervalLes is de sheriff in een door crystal meth en familiegeheimen verscheurd dorpje in de Appalachen, North Carolina. Becky is een parkwachter die getraumatiseerd is door een school shooting in haar jeugd.

De twee vinden elkaar in hun diepe liefde voor dit berglandschap. Maar wanneer een mysterie rond een vergiftigde forellenbeek de kleine gemeenschap uiteenrijt, komen ze tegenover elkaar te staan en wordt hun prille band op de proef gesteld.

Een poëtische en broeierige roman over levens die getekend zijn door geweld en een sterke verbondenheid met de natuur.

Ben jij op zoek naar een recensie van Boven de waterval door Ron Rash? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Boven de waterval op Tzum;

Boven de waterval is beslist een goed geschreven roman, met oog voor detail en sterke beschrijvingen van scène en handeling. Aan de andere kant schiet Rash toch wel enigszins tekort in het uitdiepen van zijn personages en in het creëren van een bonafide spanningsboog.

Recensie over Boven de waterval op Hebban; ****

Boven de waterval is een spannend verhaal in prachtig geschreven proza. Rash wisselt poëtische natuurbeschrijvingen af met het onderzoek naar de vergiftigde forellenbeek. Een nadrukkelijk contrast. De schoonheid van de natuur die door een kwaadwillende mensenhand kan worden aangetast.

Recensie over Boven de waterval op CLEEFT; **½

Het duurt echter een hele poos voordat je in de gaten hebt waar dit boek naartoe wil. De uitvoerige beschrijving van de natuur maakt het boek langdradig en het menselijk lijden van de personages is zo aanwezig dat het cliché wordt.

Recensie over Boven de waterval op Leestafel;

Ron Rash is een meesterverteller. Hij pakt een kleine gebeurtenis in een nietszeggend dorpje en maakt er een prachtig verhaal van. De beschrijvingen van het natuurschoon in North Carolina, waar de auteur vandaan komt, zijn ronduit poëtisch. Boven de waterval is meer dan een mooi verhaal. Het is kunst in boekvorm.

Recensie over Boven de waterval op Volkskrant; ***

De plot van de roman is opgebouwd rond de vergiftiging van het viswater, een kennelijke daad van ecoterrorisme, die niet alleen het stadje verscheurt, maar ook tot een confrontatie van de twee hoofdpersonen dreigt te leiden. Meer dan een whodunnit is Boven de waterval echter een liefdesverklaring aan het natuurschoon van de Appalachen, waar Rash al heel zijn leven woont.

Heb jij Boven de waterval door Ron Rash gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!