Robert Anker – De vergever

Robert Anker – De vergever

Tags:

 

DeVergeverSander Schwartz is een succesvolle onderzoeksjournalist bij een weekblad als een burn-out hem het werk onmogelijk maakt.

Na zijn genezing groeit hij uit tot een gelauwerde schrijver, totdat op een dag zijn nieuwe roman door zijn uitgever geweigerd wordt en zijn leven opnieuw instort.

Dat gebeurt hem vervolgens nog een paar keer (na een ongeluk, na het vertrek van een geliefde), en hij besluit zijn memoires te schrijven om erachter te komen waarom hij de kern van zijn leven steeds lijkt te missen.

Zo wordt De vergever een roman over het moeizame proces om tot zelfkennis te komen en hoe je daarmee je leven kunt veranderen.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van De vergever door Robert Anker? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over De vergever op Literair Nederland;

Anker heeft een hedendaagse, levende vorm gevonden om een oermenselijke ervaring te presenteren. Deze mooie kleine roman laat zich lezen als de geschiedenis van een individu én als een parabel, een gelijkenis over de hardleerse mens en het onverbiddelijke leven. Stof tot nadenken te over.

Recensie over De vergever op Volkskrant; *****

Zo kort en goed lees je het zelden. Naast de terugblikken van Schwartz op zijn verleden herbergt de roman een paar dwingende betogen. Onder meer over journalistiek en literatuur, over veranderende opvattingen binnen het literaire bedrijf, zelfs over de toenemende invloed van vrouwen. En dat alles op de toon van een humeurige knar, een gevoelloze seksist. Gek misschien, maar dat is ongelooflijk grappig.

Recensie over De vergever op Haarlems Dagblad (Premium);

De eindconclusie is wel heel erg optimistisch: slechte man komt op latere leeftijd tot inkeer. Maar dat neemt niet weg dat ’De vergever’, van Robert Anker (1946) een boek is dat boeit en nagonst in je hoofd.

Recensie over De vergever op NRC; ****

Van de gelouterde Sander Schwartz zullen we waarschijnlijk nooit meer iets vernemen. Hij gaat nu leven in plaats van zijn kostbare tijd nog langer met schrijven te verdoen. Bij Robert Anker ben ik daar niet zo bang voor. Die hangt zijn lier nog lang niet aan de wilgen.

Heb jij De vergever door Robert Anker gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!