Karin Slaughter – Stille zonde

Karin Slaughter – Stille zonde

Tags:

 

StilleZondeWill Trent wordt voor een speciale opdracht uitgezonden als undercover agent. Maar zijn onderzoek naar een drugsdealer loopt niet als verwacht en hij komt volledig geïsoleerd te staan. Vechtend tegen zijn eigen demonen kan hij niet terugvallen op de steun van Sara Linton, de vrouw van wie hij houdt, maar die hij niet durft te vertellen dat hij zijn leven op het spel zet.

Sara wordt opgeroepen wanneer een politieagent ernstig gewond is geraakt: haar stiefzoon Jared is in zijn eigen huis neergeschoten. Sara houdt Lena, Jareds vrouw, hiervoor verantwoordelijk: de vrouwelijke rechercheur trekt al een leven lang problemen naar zich toe. Zonder het te weten raakt Sara betrokken bij dezelfde zaak waaraan Will werkt. Het duurt niet lang of het gevaar omringt hen van alle kanten.

Ben jij op zoek naar een recensie van Stille zonde door Karin Slaughter? Ze staan hieronder voor je op een rij!

Crimezone; ****

‘Het ene moment zit je undercover op een zaak, en het volgende moment word je de zoveelste Lena Adams rampenfilm binnengezogen’. Die rampenfilm trekt in pittig tempo voorbij. De mislukte inval, een undercoveractie waarbij gejaagd wordt op een grote drugsbaas, de aanval op Lena en Jared, een gruwelijke vondst in datzelfde drugspand die maakt dat de zaak ineens een heel andere invalshoek krijgt… Alles hangt met elkaar samen, en Slaughter weet de ontknoping op kundige wijze te doseren, zodat je blijft doorlezen en uiteindelijk samen met Will, Sara en de anderen het ongemak en ongeloof voelt dat deze zaak oproept. Prima werk weer van Karin Slaughter.

Tessa Heitmeijer;

Met Stille zonde heeft Karin Slaughter opnieuw een thriller van formaat geschreven. Gewelddadige aanslagen, bloederige beschrijvingen van crime scenes, getraumatiseerde personages, een vleugje liefde en ontwikkeling van vaste personages en een retegoede spanningsopbouw. Geen enkele thrillerschrijfster weet haar lezers zo op het verkeerde been te zetten. De plotwendingen zijn weer goed uitgewerkt. De onzekerheden die de personages ervaren voel je als lezer ook. Je wordt als lezer compleet meegezogen in de bedreigende situaties en de vorderingen van het politieonderzoek.

Leestafel;

Vergeet tijdens het lezen van Stille zonde niet om adem te blijven halen! De spanning loopt keer op keer torenhoog op en zoals altijd is Karin Slaughter niet vies van een beetje bloed. Ze is meedogenloos voor haar hoofdpersonen en ontziet ze in niets. Zo krijgt het toch al gehavende lijf van Will heel wat te verduren, kan de bikkelharde Lena haar miskraam niet verwerken en zit Sara vol opgekropte woede. De liefde tussen Will en Sara komt bovendien onder grote druk te staan. Dit alles wordt in razendsnel tempo afgewisseld met de ene heftige ontwikkeling na de andere.

Seventyeight; ****

Stille zonde is een prima thriller en een goed deel in de serie. Maar het is niet zo’n pageturner als ze ook weleens schrijft. Zelfs de cliffhanger aan het einde van het boek ontbreekt. Het verhaal, dat trouwens doet denken aan Gone baby Gone van Dennis Lehane, is net iets minder dan van Slaughter te verwachten valt. Maar zeker niet slecht.

Leesfanaten; ****

Alle boeken van Slaughter staan vol met geweld en pijnlijke slachtingen die tot in de details beschreven worden. Ook in ‘Stille zonde’ komen er gewelddadige en bloedige scènes voor. Een sterke maag is wel vereist. Een nadeel is dat Slaughter elke keer dezelfde hoofdpersonen opvoert. In ieder boek wordt een stukje ontrafeld van één hoofdpersonage.

Whoopsie Leesie; ****

Dat Karin Slaughter de koningin van de suspense wordt genoemd vind ik niet verwonderlijk, want ik heb meerdere keren met mijn hart in mijn keel gezeten. Stille Zonde is wederom een absolute topper van Slaughter.

Boekreviews; ****

De hoofdpersonen van Stille Zonde hebben een zekere ontwikkeling doorgemaakt, wat de verhaallijn nog spannender maakt en een tikje meer diepgang geeft. De criminelen vliegen je letterlijk om de oren, de actie spat van de bladzijden af, evenals de seks. Stille Zonde is een must voor elke fan van actiethrillers.

Thrillerboek; *****

Stille zonde is wel echt ontzettend goed. Niet alleen is het verhaal vanaf de eerste bladzijde zo spannend en bij vlagen gruwelijk dat je meteen het verhaal ingezogen wordt, ook kom je in dit boek ook weer meer te weten Sara Linton, Will Trent en oude bekende Lena Adams. En daarin zit volgens mij ook de kracht van Karins werk.

Vrouwenthrillers; ****½

Je hebt als lezer geen idee wat er allemaal te gebeuren staat en met de keiharde martelingen en aanslagen op meerdere politiemensen word je als een sneltrein door het verhaal gesleurd. Daarbij opgeteld het gegeven dat de drie hoofdpersonen op het persoonlijk vlak ook heel wat te vertellen hebben maakt het verhaal compleet.

Mieke Schepens; *****

Spannend en gruwelijk, menselijk en onmenselijk, geweldig en prachtig. Karin Slaughter wordt niet voor niets vaak ‘Koningin van de suspence genoemd .. Ik kijk uit naar een volgend boek van deze auteur!

Boekenbijlage;

Slaughter, die bekend staat om haar gedegen voorbereiding, weet alle lijntjes keurig aan elkaar te knopen. Ze heeft weer een heel sterk verhaal geschreven. De liefhebbers van het harde politiegenre komen zeker aan hun trekken en krijgen met ruim vierhonderd bladzijden veel waar voor hun geld.

CJP; ****

Voor wie nog nooit eerder een Slaughter-boek gelezen heeft, kunnen al die personages wel wat verwarrend overkomen. Het is niet altijd duidelijk wat de onderlinge relatie tussen de personages is of wat hun motieven zijn. Desalniettemin blijft het een uitstekende thriller waarbij het nagelbijten is tot het bittere eind.

Humo; ***

‘Stille zonde’ is niet Slaughters allerbeste, maar torent toch nog altijd ver uit boven al die andere boeken die voor spannende lectuur moeten doorgaan.

Jetty’s leesavonturen; *****

Met Stille Zonde heeft Karin Slaughter de weg voorgezet die zij met Genadeloos ingeslagen is. We kruipen meer in het hoofd van Will en Sara. Voelen met hen mee, weten wat de drijfveren zijn, komen steeds meer te weten over het verleden van Will. Met Stille Zonde ligt er weer een prachtig, sterk geschreven boek in de boekhandel.

Haarlems dagblad; ****

Een voortreffelijke mix van spanning en emotie en een pageturner die je moeilijk weglegt.

Chicklit; *****

Stille zonde is het beste te begrijpen als je de andere boeken van Karin Slaughter ook gelezen hebt. De personages kennen we uit de andere boeken en krijgen dus geen uitgebreide introductie en er lopen verhaallijnen (uit het heden en verleden) van verschillende personages door elkaar. Toch is het geen ramp als dit je eerste Karin Slaughter boek is, het is zo geschreven dat je het verhaal wel snapt.

Heb jij Stille zonde door Karin Slaughter gelezen? Laat hieronder jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!