Jojo Moyes – Voor jou

Jojo Moyes – Voor jou

Tags:

 

voorjou350Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar.

Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

De internationale bestseller die harten over de hele wereld verovert. Deze roman is voor iedereen die geraakt werd door Intouchables en Mar adentro.

 

Bolbuttonnieuw

 
 

ecibutton

 

Ben je op zoek naar recensies over Voor jou van Jojo Moyes? Ze staan hier voor je op een rij!

The S word; *****

Een ongelooflijk ontroerend liefdesverhaal dat je bijna niet zonder droge ogen kunt lezen. Jojo Moyes raakt een gevoelig onderwerp, namelijk de keus om al dan niet euthanasie te plegen. Het boek wordt nergens sentimenteel en is op een integere manier geschreven.

Boekenbijlage;

Het verhaal wordt verteld op een luchtige manier, die Bridget Jones-achtig aandoet. Die toon blijkt prima te werken en zorgt voor een mooi evenwicht in combinatie met de ernst van het gegeven.
Van meet af aan moest ik me beheersen om niet achterin te kijken hoe het afliep. Het verhaal is ontzettend humoristisch en verrassend, maar biedt ook stof tot nadenken.

Chicklit; *****

Allereerst een waarschuwing: dit boek is een echte tearjerker, dus houd een doos tissues en een reep chocola binnen handbereik. Zoals de achterflap al vermeldt, is dit boek een aanrader voor liefhebbers van de veelgeprezen film Intouchables. Tel daar een romantische plotlijn bij op en het resultaat is een ontroerende en meeslepende roman die je tot de laatste bladzijde in zijn greep houdt.

Tessa Heitmeijer;

De onderwerpen die aangekaart worden zijn zwaar, maar Moyes weet hier op zo’n gevoelige, tedere manier over te schrijven dat je als lezer pas aan het eind van het boek doorhebt wat een heftig boek je hebt gelezen. Moyes heeft een fantastische schrijfstijl die je het boek inzuigt en je niet meer loslaat.

Boekreviews; *****

Voor jou is een van de mooiste boeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen. Moyes weet een krachtig, rauw en realistisch verhaal neer te zetten met vertederende, hartverwarmende personages die je hart stelen. De onderwerpen die aan bod komen zijn heftig en zwaar, maar door haar schrijfstijl weet Moyes ervoor te zorgen dat het boek nooit zwaar aandoet. De karakters Louisa en Will helpen de boel flink te relativeren.

The Book Girl; *****

Voor jou: een aangrijpend verhaal welke niemand onberoerd zal laten. Vanaf de eerste pagina werd ik het verhaal ingezogen en liet deze me niet meer los. Ook nadat het verhaal gelezen is, spookt het door mijn hoofd. Het verhaal zet daarbij aan tot nadenken over je eigen leven, je eigen keuzes en wat jij zou doen in Will’s situatie. Voor jou; een aanrader, een must-read!

Heb jij Voor jou van Jojo Moyes gelezen? Laat hieronder jouw beoordeling achter!

Bolbuttonnieuw

ecibutton

4 Comments

 1. Ingrid Snertring van Egmond

  Een geweldig boek met een vreselijk dilemma. Het verhaal kruipt onder je huid en je wilt alleen maar lezen en hopen op een goed einde.
  Weer aan aanrader van deze meesterlijke vertelster. *****

   
  Reply
 2. Mieke Kort-Botter

  Super goed boek!

   
  Reply
 3. Mieke Kort-Botter

  Ingrid Snertring van Egmond Ik ben een boekenfreak, ik las jou commentaar, heb het boek gedownload en binnen een paar uur uitgelezen!

   
  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Week 32 – Bestseller top 15 | Ranking the Books - […] Lees de recensies […]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!