Philippe Claudel – De boom in het land van de Toraja

Philippe Claudel – De boom in het land van de Toraja

Tags:

 

DeBoomInHetLandVanDeTorajaEen filmmaker van middelbare leeftijd verliest zijn beste vriend, de grappige en vaak verwarrende Eugène.

Laverend tussen twee magnifieke vrouwen, tussen het verleden en het heden en omringd door herinneringen aan geliefde gezichten en onverwachte ontmoetingen denkt hij na over de plek die de dood in het leven heeft.

De boom in het land Toraja is een schitterende, uiterst persoonlijke roman over de vriendschap en ouder worden, over verlies en hoop.

Ben jij op zoek naar een recensie van De boom in het land van de Toraja door Philippe Claudel? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over De boom in het land van de Toraja op Tzum;

Claudel overbrugt de angst om te dichtbij zichzelf te komen en weet tegelijkertijd, dankzij zijn schaduw, voldoende afstand te bewaren om het ‘van algemeen nut’ te laten zijn. Daarnaast, en dat is het waarlijke kunststuk, is deze roman over de verhouding met je lichaam, met de dood, over de relatie met een veel jonger persoon, een waarlijke ode aan het leven.

Recensie over De boom in het land van de Toraja op Athenaeum;

Hij stuurt de lezer niet, maar vertelt zijn verhaal, zijn gedachten, vol twijfel, nuances en relativeringen. Er is geen houvast, geen lijstje met do’s and dont’s, het leven ontrolt zich en je hebt erin mee te gaan. Een optimistisch verhaal, dat met de dood begint en met het leven eindigt. Claudel laat ons zien dat we ook zo ook naar ons bestaan op aarde kunnen kijken.

Recensie over De boom in het land van de Toraja op MustReads; ****

Philippe Claudel schreef met De boom in het land van de Toraja een diepzinnige roman in zijn beste stijl. Met poëtische, dromerige beelden probeert hij rouw, de dood en de onafwendbaarheid van het levenseinde een plek te geven. In de kille realiteit van het sterven dat iedereen wacht zoekt de auteur naar de zin van het leven.

Recensie over De boom in het land van de Toraja op Hebban; ****

De transformatie is compleet; de cirkel is rond. Ondertussen pik je weldoordachte verhandelingen mee over de risico’s van bergbeklimmen, over het verschil tussen een boek schrijven en een film maken, over de onmogelijkheid om andere culturen echt te doorgronden en over de westerse neiging de dood te verstoppen.

Recensie over De boom in het land van de Toraja op Uitgelezen Boeken;

‘De boom in het land van de Toraja’ is daarom wat ideeën betreft een rijk boek. De verhaallijn komt wat minder uit de verf. Ik zag – nog voordat Kundera opdook in dit boek – wel een vergelijking met zijn werk. Liefhebbers van Kundera kunnen dit boek zonder meer aanschaffen.

Recensie over De boom in het land van de Toraja op CLEEFT; ****

Dat maakt dit eerbetoon aan Claudels goede vriend zo mooi: het is geen pathetisch verhaal over de onrechtvaardigheid van verlies maar juist een optimistisch verhaal over leven, en vooral hoe het leven na een verlies niets aan waarde inboet.

Recensie over De boom in het land van de Toraja op Boeken Bloggenderwijs;

Stilistisch is Claudel erg begaafd. Het boekje leest haast als poëzie. Zeker geen pageturner, maar een prachtig werkje om wat van de beperkte tijd die we hebben mee te verdoen.

Recensie over De boom in het land van de Toraja door Bettina schrijft;

Wat volgt is een ode aan het leven dat doorgaat, aan de vrienden die we kenden en het verleden dat we koesteren. Een verhaal dat ons eraan herinnert dat we een levende herinnering vormen, net zoals de boom van de Toraja’s.

Heb jij De boom in het land van de Toraja door Philippe Claudel gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!