Paul Glaser – Dansen met de vijand

Paul Glaser – Dansen met de vijand

Tags:

 

DansenMetDeVijandTante Roosje, het oorlogsgeheim van mijn familie.

Tijdens een bezoek aan Auschwitz ziet Paul Glaser in een vitrine een koffer uit Nederland staan, met daarop zijn achternaam geschreven. Het is het begin van een zoektocht naar een lang verborgen familiegeheim: de verzwegen lotgevallen van zijn tante Roosje.

Roosje Glaser is een jonge Joodse vrouw uit Den Bosch die als danslerares werkt. Ze is zeer succesvol en danst in Amsterdam, Londen, Parijs en Berlijn. Wanneer de nationaalsocialisten aan de macht komen, begint voor Roosje een levensgevaarlijk avontuur. Haar eigen man blijkt een collaborateur en verraadt haar aan de nazi’s.

Ze komt terecht in verschillende concentratiekampen, maar Roosje overleeft zelfs Auschwitz.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van Dansen met de vijand door Paul Glaser? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Dansen met de vijand op Literair Nederland;

Tijdens het lezen strijden emoties als woede, verontwaardiging, verbazing en ontroering om de voorrang. Het boek is een verslag, een relaas, in chronologische volgorde, van het veelbewogen leven van de tante van Paul Glaser.

Recensie over Dansen met de vijand op Liberales;

Gelukkig heeft de nieuwsgierigheid van de zoon ertoe geleid dat Roosje niet in de nevelen van de geschiedenis verdwijnt, maar zal voortleven als een levenslustige, optimistische en moedige vrouw die meer levens heeft geleefd dan wie dan ook. Dit boek is belangrijk omdat het aantoont dat niet alles wit of zwart was tijdens de oorlog.

Recensie over Dansen met de vijand op Go2War2; ****

Paul Glaser weet de lezer ervan te overtuigen dat Roosjes verhaal waar gebeurd is. Het is de combinatie van zijn persoonlijke verhaal met dat van zijn tante dat dit een lezenswaardig boek maakt, ook voor mensen zonder bijzondere belangstelling voor de Holocaust. Het is een goed besluit geweest van Paul Glaser om dit verhaal bekend te maken, want het is te bijzonder om in de vergetelheid te raken.

Heb jij Dansen met de vijand door Paul Glaser gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!