Patrick Rothfuss – De naam van de wind

Patrick Rothfuss – De naam van de wind

Tags:

 

Wind‘Mijn naam is Kvothe. Ik heb prinsessen teruggestolen van slapende grafkoningen. Ik heb het stadje Trebon platgebrand. Ik heb de nacht doorgebracht met Felurian en ben met zowel mijn geest als mijn leven intact weer vertrokken. Ik werd van de universiteit gestuurd op jongere leeftijd dan de meeste mensen er worden toegelaten. Ik betreed paden in het maanlicht die anderen overdag niet eens durven te benoemen. Ik heb met goden gesproken, van vrouwen gehouden, en liederen geschreven die de minstrelen tot tranen roerden. Je hebt misschien van me gehoord.’ Zo begint een tot nu toe ongekend verhaal in de fantasyliteratuur. Het verhaal van een held, door hemzelf verteld. Het is een verhaal over verdriet, een verhaal over overleven, een verhaal over de zoektocht naar de zin van het leven en hoe die tocht, in combinatie met een ontembare wilskracht, de geboorte van een legende aankondigde.

Ben jij opzoek naar recensies van De naam van de wind van Patrick Rothfuss? Ze staan hier voor je op een rij!

Fantasywereld;****½

Helaas blijft het verhaal soms haken achter verhaallijnen die te lang doorgaan. Desondanks is het te hopen dat het derde deel minder lang op zich laten, want dit tweede deel smaakt naar meer!

Magictales;***

ik had bijvoorbeeld graag wat meer over Bast geweten. Uiteindelijk ben ik toch erg benieuwd naar het volgende deel, want dan gaat het volgens mij pas echt beginnen!

Bestel een boek bij Bol, en steun Ranking the Books!

Heb jij De naam van de wind van Patrick Rothfuss gelezen? Laat dan nu jouw beoordeling achter!

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!