Olivier Bourdeaut – Wachten op Bojangles

Olivier Bourdeaut – Wachten op Bojangles

Tags:

 

WachtenOpBojanglesEen jongetje leidt een leven als een sprookje met zijn ouders in een gigantisch Parijs appartement. Feesten, diners, muziek, rare huisdieren; ze leven alsof de buitenwereld niet bestaat.

De motor van dit sprookjesleven is zijn moeder, voor wie het gekste nog niet gek genoeg is. En zijn vader zorgt ervoor dat alles wat zij bedenkt werkelijkheid wordt. Samen dansen ze het liefst dag en nacht op ‘Mr. Bojangles’ van Nina Simone, een lied dat voor het jongetje precies is als zijn moeder, intens vrolijk en even intens droevig tegelijk.

Want achter haar fonkelende ogen en haar diepe liefde voor het leven gaat een verdriet schuil dat zich steeds moeilijker laat wegstoppen. Het jongetje en zijn vader zetten alles op alles om verder te kunnen gaan met hun krankzinnige, swingende en liefdevolle bestaan, maar de realiteit buiten de deur houden blijkt moeilijker dan gedacht.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van Wachten op Bojangles door Olivier Bourdeaut? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Wachten op Bojangles op Volkskrant; ****

Wachten op Bojangles is een bruisende en melancholieke ode aan de liefde die je in één adem uitleest. Geen wonder dat er in Frankrijk al 200.000 exemplaren van zijn verkocht. Hoewel hij zich sterk laat inspireren door Fitzgerald en Vian geeft Bourdeaut blijk van een tomeloze fantasie en een eigen stem. Hulde ook voor vertaalster Eva Wissenburg die dit taalvuurwerk omzette in vrolijk huppelend Nederlands.

Recensie over Wachten op Bojangles op Hebban; ***

Bourdeaut slaagt erin om dit optimistische en zorgeloze geluid veel prominenter aanwezig te laten zijn dan de onheilspellende realiteit van de ziekte. Hij schrijft ongelofelijk grappig, met passages die zo absurd zijn dat ze de lezer overrompelen. Het rappe tempo waarmee humoristische passages en serieuze analyses elkaar afwisselen, hebben als gevolg dat de lezer niet echt wordt meegezogen in één bepaalde emotie.

Recensie over Wachten op Bojangles op LeesKost;

Dit is een sprookje over de liefde, over de waanzin, over vriendschap, over onvermijdelijkheid. Het is een prachtig verhaal dat beurtelings lichtvoetig en zwaarmoedig is, zodat de lezer van blijdschap in treurnis vervalt. Een boekje om van te houden.

Recensie over Wachten op Bojangles op Charlottesweb; *****

Vanaf het begin word je in het sprookje ‘Wachten op Bojangles’ getrokken, je bent in het grote appartement in Parijs. Je word begroet door het jongetje en met U aangesproken en krijgt een pik van de snavel van de vogel en je feest mee. Als toeschouwer maak je alles mee. Maar je voelt dat er iets broeit. ‘Wachten op Bojangles’ door Olivier Bourdeaut is een prachtig geschreven en gestileerde novelle en is absoluut een aanrader.

Recensie over Wachten op Bojangles op Connie’s Boekenblog; *****

Voor de recensie van dit boek heb je eigenlijk aan een paar woorden al genoeg: Ontroerend, mooi, een boek waar je stil van wordt! Echt een boek om zelf te lezen en kennis te maken met dit vreemde gezin, hun onderlinge liefde te voelen en mee te leven met de trieste reden voor hun aparte leefstijl. Dit boek is een echte aanrader.

Heb jij Wachten op Bojangles door Olivier Bourdeaut gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!