Nowelle Barnhoorn – Schemerdieren

Nowelle Barnhoorn – Schemerdieren

Tags:

 

SchemerdierenNiets zo verraderlijk als de openheid van het Friese land.

Het leven van Pier Sikkema is overzichtelijk: hij heeft een huis met een tuin, een charmante vrouw en een dochter op wie hij trots is. Wanneer die dochter plotseling aankondigt uit huis te gaan, lijkt het of alles wat een vaste plek had begint te verschuiven. Waarom laat ze ineens niets meer van zich horen? En hoe moet het verder met zijn vrouw, die het lachen steeds minder goed afgaat?

Op de middelbare school waar Pier als conciërge geliefd is, brengt de komst van een raadselachtig, nieuwsgierig meisje hem verder aan het wankelen. Wanneer zij hulp zoekt bij hem, ziet hij geen andere keus dan haar onder zijn hoede te nemen. Door de delicate situatie te onderschatten, raakt hij nog dieper in de problemen. Dan lijkt er slechts één uitweg mogelijk: terug naar het platteland van Friesland waar hij opgroeide.

In het vertrouwde landschap van zijn jeugd komt Pier oog in oog te staan met alles wat al die jaren in de schemer bleef.

Schemerdieren is een verstild verhaal over de strijd tussen ratio en gevoel, dat zich afspeelt in een ontwakende stad en tegen een eindeloos uitgestrekt Fries decor. Nowelle Barnhoorn (1986) groeide op in het Friese dorp Hurdegaryp en volgde de opleiding journalistiek in Zwolle. Inmiddels woont ze in Amsterdam, waar ze werkzaam is als freelanceredacteur en journalist. Schemerdieren is haar debuutroman.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van Schemerdieren door Nowelle Barnhoorn? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Schemerdieren op Hebban; *****

Schemerdieren is een traditioneel opgebouwde roman, maar weet met wisselende hoofdstukken tussen heden en verleden de spanning in het verhaal op te bouwen. Met beeldend taalgebruik reist de lezer met Pier mee en wordt aan het denken gezet over allerlei filosofische onderwerpen.

Recensie over Schemerdieren op Volkskrant; ***

De kniesoor zal opvallen dat op de stijl ietsje valt af te dingen. Sommige zinnen zijn merkwaardig archaïsch. New speak meandert er rustig tussendoor: ‘een of andere hit uit de zero’s.’ Schemerdieren moet het in de eerste plaats hebben van Barnhoorns vermogen om echte mensen te scheppen.

Heb jij Schemerdieren door Nowelle Barnhoorn gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Ben je op zoek naar recensies over titel  van auteur? Ze staan hier voor je op een rij!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!