Noah Hawley – Voor de Val

Noah Hawley – Voor de Val

Tags:

 

voordevalEen prachtig geschreven, gevoelig verhaal over de vriendschap tussen een man en een kind die door het lot bij elkaar zijn gebracht.

Op een mistige zomeravond gaan tien mensen in Martha’s Vineyard aan boord van een klein privévliegtuigje: negen rijke mensen die daar thuishoren, en een kunstenaar die toevallig aan boord belandt. Zestien minuten later is het vliegtuig neergestort in zee. De enige overlevenden zijn een jongetje van vier en Scott Burroughs, de kunstenaar, die het kind weet te redden.

Afgewisseld met flashbacks naar de levens van de passagiers en bemanningsleden van het vliegtuigje die het niet overleef­ den, ontvouwt zich het verhaal van Scott, het jongetje en de fragiele vriendschap die zich ontwikkelt tussen dit onwaar­schijnlijke duo. Langzamerhand rijst het vermoeden dat er iets achter de vliegtuigcrash zat – er zijn te veel bizarre toevallig­ heden. Waarom zaten er zo veel invloedrijke mensen aan boord van deze vlucht?

Was het ongeval een mechanische of een menselijke fout, of was er iets anders aan de hand?

Ben jij op zoek naar een recensie van Voor de Val door Noah Hawley? Ze staan hier voor je op een rij!

Bolbuttonnieuw

Recensie over Voor de Val op Hebban; ****

Spanning, een goed uitgewerkte verhaallijn met wisselende perspectieven, afwisselende flashbacks, prachtige karakteruitwerkingen, een vertederend klein jochie en een aandoenlijke, warrige, ietwat naïeve kunstenaar als hoofdpersoon zorgen er samen voor dat je dit boek met veel plezier leest. Het verrassende einde is ten slotte als een kers op de taart.

Recensie over Voor de Val op Tzum;

Hoewel de vlotte en vaardige pen van Hawley evident is, is het verhaal nogal mager en heeft de roman de diepgang van een theeschoteltje. En o ja, het omslag is ook nog eens tamelijk kneuterig. En toch heb ik mij, in het kader van het pretentieloze zomerlezen, best wel vermaakt met Voor de val.

Recensie over Voor de Val op BoekHopper;

Een minpuntje aan het verhaal vind ik de hoeveelheid aan personages in het verhaal. ‘Voor de val’ bevat ontzettend veel personages waartussen wordt gewisseld. Dit zorgt soms voor verwarring. ‘Voor de val’ is een boek waar je wel even doorheen moet komen maar dat ik zeker zou aanraden als je van een beeldende schrijfstijl houdt.

Recensie over Voor de Val op Pluizenbol; **½

Voor de val vond ik niet leuk en het voldeed niet aan mijn verwachtingen. En ik weet ook waarom: de schrijfstijl. Meteen wordt in het begin al vertelt hoe de personages eruit zien. Zoals dat een van hen een flinke vetlaag heeft. De schrijfstijl was voor mij niet eentje waarbij ik door wilde lezen, die niet nieuwsgierig maakte. De vertelwijze van Voor de val voelde voor mij echt ontzettend oppervlakkig.

Recensie over Voor de Val op Connie’s Boekenblog; ****

De manier van schrijven heeft iets dat moeilijk te benoemen is maar het wist me te raken en mijn aandacht vast te houden. Het taalgebruik laat je als lezer zien en voelen wat er gebeurt, er is iets in de manier van vertellen dat je van top tot teen in het verhaal trekt. De verteller is aanwezig in het verhaal en geeft ook meningen en overpeinzingen. Het klinkt misschien wat druk maar het werkt in dit boek ontzettend goed.

Recensie over Voor de Val op Drukinkt;

Dit is echt een boek waarin niets is wat het lijkt. Mensen zijn anders dan je zou verwachten, aanwijzingen zijn niet zo duidelijk als ze in eerste instantie lijken en er wordt twijfel gezaaid over goed en kwaad. Dit alles is dan ook nog bijzonder goed in woorden gevat. Ook als schrijver van boeken komt Noah Hawley dus goed tot zijn recht.

Recensie over Voor de Val op MyPerfectBookLife; ****

De uiteindelijke conclusie van het boek vond ik wel goed gevonden, maar ook wel weer typisch. Het is lichtelijk te voorspellen aan dit verhaal, maar met algemene film- en boekenkennis kan je zo’n scenario wel herkennen. Voor de val is een bijzonder boek voor iedere lezer. Van tranen trekken tot het hart verwarmen, Voor de val doet het allemaal.

Recensie over Voor de Val door Nadine Kuiper; ***

In Voor de val worden we meegenomen op een zoektocht naar wat er met het vliegtuig gebeurd is. Om tot het antwoord te komen worden de levens van alle passagiers onder de loep genomen. Er zijn meerdere scenario’s denkbaar en de lezer blijft lang gissen.

Recensie over Voor de Val door Alex Hoogendoorn; ***

Voor de val is een vermakelijk maar weinig bijzonder verhaal, dat weliswaar met ontroerende empathie is geschreven maar toch wat onafgemaakt overkomt.

Recensie over Voor de Val op FerdiBlog;

In Voor de val vindt het vliegtuigongeluk al in het eerste deel plaats waarna Hawley de tijd neemt om niet alleen de aanloop naar het ongeluk – vanuit diverse perspectieven – te vertellen, maar ook de gevolgen van het ongeluk te schetsen voor de overlevenden. Hawley weet daarbij goed de spanning vast te houden en toch op de proppen te komen met een geloofwaardig, maar desalniettemin onverwachte ontknoping.

Recensie over Voor de Val op Graag Gelezen; ****½

Dit boek gaat over een vriendschap, maar laat bovendien een akelig gevoel bij je achter. Niet echt romantisch, maar eerder heftig, emotioneel en unheimisch! Zelf moest ik erg denken aan een gebeurtenis die zich nog niet zo lang geleden afspeelde en het angstzweet brak me uit!

Heb jij Voor de Val door Noah Hawley gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!