Nicolien Mizee – De halfbroer

Nicolien Mizee – De halfbroer

Tags:

 

dehalfbroerWanneer het leven je ineens toelacht, kan dat tot verwarring leiden. Onverwacht succes in het werk en een al even onverwachte liefde dwingen Marly Sanders tot het heroverwegen van oude familiewaarden en het betreden van onbekende gebieden.

In het op zichzelf staande vervolg op Toen kwam moeder met een mes, de alom bejubelde familiekroniek van Nicolien Mizee, zien we de Haarlemse familie weer terug in tijden van opbloeiende liefde en naderend afscheid. Terloops wordt er ook nog een familiegeheim ontraadseld.

bolbanner

Ben je op zoek naar recensies over De halfbroer van Nicolien Mizee? Ze staan hier voor je op een rij!

Volkskrant; ****

De halfbroer is een geslaagd portret van de mens, soms moedig en soms laf, in een onbegrijpelijke wereld. Het enige wat we kunnen, is net als Mizee met milde spot en empathie om ons heen kijken en de rots de berg maar weer op duwen.

Literair Nederland;

Mizee is op haar best in korte hoofdstukjes die op zichzelf kunnen staan, bondige typeringen van een situatie of een personage, één of anderhalve pagina. De halfbroer is geen lang boek, 240 pagina’s, maar dat is blijkbaar toch teveel van het goede voor deze schrijfster.

Athenaeum;

In de grond is het verhaal in deze roman snel verteld en niet al te wereldbestormend (wat een opluchting!). Maar de schrijfster besefte dat het gaat om haar literair verlangen, om haar toon en stijl en blik en daar zette ze zich helemaal voor in. En hoewel je bij haar uiteraard niet hoeft te rekenen op pathetiek en softe romantiek slaagde ze er zelfs in tegen het einde de emoties hoog te laten oplopen.

NRC; ****

Mizee weet aan bijna alles een afstandelijke, licht onthechte toets mee te geven die enorm op de lachspieren werkt. Alleen al de gortdroge weergave van de parkeersessies met een huurauto maken het lezen van De halfbroer de moeite meer dan waard.

Hebban; ***

Kortom: het boek bevat vermakelijke dialogen en het taalgebruik is humoristisch, droog, en soms opmerkelijk, maar vanwege de rommelige opsomming en de te grote hoeveelheid aan onuitgewerkte problemen laat het boek helaas geen blijvende indruk achter.

Heb jij De halfbroer van Nicolien Mizee gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!