Nathalie Pagie – De campus

Nathalie Pagie – De campus

Tags:

 

DeCampusCleo van Laerhoven gaat vijf maanden studeren aan de University of Alberta in Canada.

Ze heeft het aanvankelijk enorm naar haar zin, tot een van Cleo’s docentes op een ochtend dood wordt aangetroffen. De politie denkt in eerste instantie aan zelfmoord. Maar als korte tijd later ook haar assistente op gruwelijke wijze sterft, wordt er een moordonderzoek gestart en slaat de sfeer op de campus om. En niet alleen de sfeer: na een prachtige Indian summer verdwijnt de wereld onder een dik pak sneeuw en daalt de temperatuur tot ver onder het vriespunt. Cleo raakt verstrikt in een web van intriges, waarin niemand is wie hij lijkt te zijn.

Lukt het haar de Canadese kou te trotseren en de campus levend te verlaten?

Ben jij op zoek naar een recensie van De campus door Nathalie Pagie? Ze staan hier voor je op een rij!

MustReads; **

Dankzij de korte hoofdstukken leest De campus lekker snel door. Dat heeft echter ook zijn nadelen. Er wordt namelijk weinig tijd genomen om de beweegredenen van de diverse personages uit te diepen en dit komt het verhaal niet altijd ten goede. Bovendien bevat het boek zowat elk thrillercliché dat er maar te vinden is en zie je de ontknoping al mijlenver van te voren aankomen.

Thrillerlezers; ***

Nathalie heeft een hele prettige, beeldende manier van schrijven, waardoor je je een hele goede voorstelling kunt maken van de campus en de omgeving. Je kunt je daardoor erg goed inleven in het verhaal. Het boek telt 69 korte hoofdstukken en leest door de vlotte vertelwijze als een trein!

Bestel een boek bij Bol en steun Ranking the Books!

VrouwenThrillers; ****

Het is een toegankelijk verhaal dat menig lezer zal bekoren. Tijdens het lezen merk je dat Nathalie Pagie zelf in Canada is geweest. De omschrijvingen zijn zo gedetailleerd dat je de omgeving haast voor je ziet en de kou bijna echt voelt. De karakters krijgen genoeg diepgang mee om het verhaal boeiend te houden. Vooral Cleo roept sympathie op.

Leesfanaten; ***

De spanning wordt opgebouwd doordat lange tijd in het ongewis blijft wie de moordenaar van Amy is, maar doordat Cleo door verschillende personages gewaarschuwd wordt voor één persoon zie je eigenlijk al lange tijd de mogelijke dader aankomen. Dat deze persoon dan ook de daadwerkelijke dader blijkt te zijn, is eigenlijk een kleine domper.

CrimeZone; ***

Een storend element in de thriller is de hoeveelheid ongeloofwaardigheden. Cleo studeert rechten en weet donders goed wat ze wel en niet mag doen zonder haar carrière in gevaar te brengen. Dat ze haar neus zo ver in andermans zaken steekt om een jongen te helpen die ze zo kort kent, is hier een goed voorbeeld van. Ze verricht illegale handelingen en negeert alle adviezen van haar medestudenten; niet heel aannemelijk voor een wereldwijze meid die aan de universiteit studeert.

Mijn Boekenblog; ***

De personages in De campus worden over het algemeen redelijk goed uitgewerkt. Vooral van Cleo en Mike kun je je een goede voorstelling maken terwijl andere personages wat oppervlakkig blijven. De sfeertekeningen van het overweldigende natuurschoon van West Canada zijn overtuigend (Lake Louise is inderdaad een van de mooiste meren in dat gedeelte van Canada en misschien wel van de wereld).

Biebmiepje;

De spannende proloog zet meteen de toon, je móét verder lezen tot je weet wie er in de sneeuw op de vlucht is en wat eraan voorafgegaan is. Tel daar de fijne en realistische personages, een verhaal wat idyllisch begint maar steeds spannender wordt en een huiveringwekkende ontknoping bij op en je hebt een thriller die zich kan meten met de boeken van Esther Verhoef en Simone van der Vlugt.

Lees dan; ***

Zelf vond ik het vreemd hoe goed Cleo van vertrouwen was en het voor Keith opnam. Erg naïef en ondoordacht. Zeker als ze daarna ook nog eens zelf op onderzoek uitgaat. Ik moet eerlijk zeggen dat het me wel een beetje irriteerde. Ik had echt zoiets van ‘Waar bemoei je je mee!’ Een aantal personages in het boek had datzelfde idee ;-).

Connie’s boekenblog; ***

Toch is het een fijn boek om te lezen. Nathalie Pagie heeft een prettige en vlotte schrijfstijl. Ze weet het leven van een uitwisselingsstudent goed neer te zetten. Het feesten, de examens, de vrijheid en het contact met studenten uit de hele wereld. Ook de beschrijvingen van Canada zijn prachtig. Je ziet het land echt voor je.

Heb jij De campus door Nathalie Pagie gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!