Miri Rozovski – 3 Vriendinnen

Miri Rozovski – 3 Vriendinnen

Tags:

 

3VriendinnenDrie jonge vrouwen in de bloei van hun leven: de mooie Balli, de slimme Sjlomkits en de onzekere Naama.

Met een zeker optimisme en een vleugje dramatiek rommelen zij door het leven. Ze zoeken elkaar op, bedriegen elkaar als dat omwille van de liefde zo uitkomt, gaan uit een om hun eigen weg te zoeken, en vinden elkaar weer terug. Een paar jaar later en inmiddels alle drie moeder, realiseren ze zich, sadder and wiser, dat vriendschap het enige is wat langer standhoudt dan vrijwel al het andere in het leven.

De vervlochten levensverhalen van Balli, Sjlomkits en Naama vormen het verhaal van het hedendaagse Israel, maar het zijn evengoed de verhalen van jonge vrouwen waar ook ter wereld. Rozovski schrijft op een frisse, intrigerende toon die van ieder van de drie vriendinnen een vrouw van vlees en bloed maak.

Ben jij op zoek naar een recensie van 3 Vriendinnen door Miri Rozovski? Ze staan hier voor je op een rij.

8weekly; ***

Uitgeverij Wereldbibliotheek heeft met Drie vriendinnen een Israëlische roman uitgegeven die niet over politiek gaat, en dat is een verademing. Een roman over vriendinnen, dat is ook een verademing. Drie vriendinnen is een eerlijk en integer boek, helaas in een niet helemaal passend jasje.

Boekenbijlage; ***½

Drie vriendinnen is soms moeilijk te volgen, dat komt voornamelijk door de ietwat chaotisch samengestelde zinnen. Alsof de schrijfster zoveel te vertellen had en dit zo snel mogelijk wilde doen. Dit kan ook aan de vertaling liggen, ik had in ieder geval enige moeite om door dit verhaal te komen en heb hier ruimschoots de tijd voor moeten nemen. Drie vriendinnen is geen boek dat je in een dag uitleest.

Bestel een boek bij Bol en steun Ranking the Books!

Heb jij 3 Vriendinnen door Miri Rozovski gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!