Mikaela Bley – Dochter vermist

Mikaela Bley – Dochter vermist

Tags:

 

DochterVermist‘De dood, de dood, de dood,’ fluisterde Ellen toen hij buiten gehoorsafstand was. Maar het was al te laat. Haar paniek werd alleen maar groter.

Stockholm. Op een koude, regenachtige vrijdag in mei, verdwijnt het achtjarige meisje Lycke spoorloos. Alleen haar rugzakje wordt gevonden…

Op een steenworp afstand, in het hoofdkwartier van televisiezender TV4, volgt misdaadverslaggever Ellen Tamm het nieuws over de verdwijningszaak met grote belangstelling.

Ellen raakt geobsedeerd door de zoektocht naar Lycke. Met elk uur dat verstrijkt voelt ze zich machtelozer. Gefrustreerd door corrupte politieagenten, het vreemde gedrag van de gescheiden ouders van Lycke en de ontmoedigende opmerkingen van haar collega’s probeert ze haar eigen emoties onder controle te houden en de zaak zo professioneel mogelijk te benaderen. Echter, Lyckes verdwijning raakt haar persoonlijk, door een gebeurtenis in haar eigen leven. De zaak dwingt haar de confrontatie aan te gaan met haar verleden.

De tijd dringt. Waar is Lycke?

Ben jij op zoek naar een recensie van Dochter vermist door Mikaela Bley? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Dochter vermist op VrouwenThrillers; ***½

Het verhaal is vrij aardig uitgewerkt, al is het niet uniek. De plot wendingen zijn goed bedacht, maar het einde is vrij abrupt. De plot had een wat verdere en diepere uitwerking mogen hebben. Hierdoor zou ook wat meer spanning in het verhaal kunnen worden gebracht, nu is het eigenlijk net te weinig voor een echt goede thriller.

Recensie over Dochter vermist op Hebban; ***

Kortom, Dochter vermist is geen keiharde thriller, maar een indringend en beklemmend verhaal met een interessante hoofdpersoon. Een hoofdpersoon waar je als schrijver iets mee kunt. Een goed debuut van Mikaela Bley, een gedegen, realistisch verhaal waarin emoties en gevoelens de hoofdrol spelen.

Recensie over Dochter vermist door JudithBlogtSolo;

Hoewel ik dus twee kleine puntjes heb, is Dochter Vermist wat mij betreft één van de beste thrillers die ik ooit heb gelezen. Het is spannend, leest als een trein door de wisselende perspectieven en korte hoofdstukken en bevat eigenlijk alle elementen die een goede thriller moet hebben.

Recensie over Dochter vermist door Scriptgirl;

Het verhaal leest als een trein. Korte zinnen en lekkere dialogen zorgen ervoor dat het lekker weg leest. Soms net iets té lekker. Sommige verhaallijnen hadden nog best wat meer uitgediept kunnen worden en soms zijn de plotwendingen wel heel abrupt.

Recensie over Dochter vermist op Mustreads Or Not; ****½

Door haar tastbare schrijfstijl, haar goed opgebouwde spanning met verschillende wendingen maakt Dochter Vermist zeker tot een Mustread. Een boek wat je in een piep en een zucht uitleest, waar je haren af en toe van overeind gaan staan en waar het je plot je laat verbazen.

Recensie over Dochter vermist op ThrillZone; ***½

Bij ieder nieuw hoofdstuk wordt aangegeven hoe laat het is en dat is wel een leuk detail. Hierdoor heb je als lezer het gevoel dat je echt in het verhaal zit en iedere seconde telt bij een vermist kind. Ondanks het ontbreken van nagelbijtende spanning leest het boek heerlijk weg en blijft het onderhoudend.

Recensie over Dochter vermist op BoekReviews; ****

Het boek lees je in een volle vaart uit. De hoofdstukken zijn lekker kort. Bley houdt de spanning er goed in door met verschillende plot wendingen te komen. Ook volg je meerdere personen die bij de vermissingzaak betrokken zijn.

Recensie over Dochter vermist op Blog Zweden;

Een zeer vlot lezend verhaal met een thema wat je niet hoopt zelf mee te maken. Mikaela heeft in haar debuut geschreven over een van haar grootste angsten. Het verhaal zit goed in elkaar en het blijft tot aan het eind toe spannend. Een verdieping van sommige aanwijzingen had het verhaal nog spannender gemaakt.

Recensie over Dochter vermist op Lifestylelog;

Knap gedaan van Mikaela Bley, die de spanning het hele boek erin weet te houden en sterke personages neer heeft gezet. Kom maar op met haar volgende boek!

Recensie over Dochter vermist op Leestafel;

De oplettende lezer heeft precies op het juiste moment in het verhaal door wie de dader is en wat zijn of haar motief is. Daarna wordt de waarheid op gevoelige wijze onthuld. Het verhaal is niet alleen spannend en meeslepend maar ook heel aangrijpend.

Heb jij Dochter vermist door Mikaela Bley gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!