Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis – Je hebt wél iets te verbergen

Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis – Je hebt wél iets te verbergen

Tags:

 

jehebtwelietsteverbergenFacebook weet bij wie je gisteren op bezoek ging De Belastingdienst zag hoe je er kwam Apple hield bij hoe lang je er bleef Samsung hoorde wat je er zei En Google wist al dat je het van plan was

“Privacy niet belangrijk vinden omdat je niets te verbergen hebt, is hetzelfde als niet geven om vrijheid van meningsuiting omdat je niets te zeggen hebt.” – Edward Snowden

In Je hebt wél iets te verbergen laten onderzoeksjournalisten Maurits Martijn (1981) en Dimitri Tokmetzis (1975) zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft. Hun journalistieke zoektocht voor De Correspondent werd de afgelopen jaren bekroond met diverse prijzen, waaronder De Loep voor de beste online onderzoeksjournalistiek.

Ben jij op zoek naar een recensie van Je hebt wél iets te verbergen door Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Je hebt wél iets te verbergen op Volkskrant; ****

De vermenging van genres is zowel de kracht van het boek als de zwakte. Kracht, omdat de veelomvattende zoektocht duidelijk maakt welke enorme omvang het verzamelen door bedrijven van persoonlijke gegevens van iedereen met een smartphone, laptop, auto of social media-account heeft aangenomen. Martijn en Tokmetzis zijn erin geslaagd een complex onderwerp terug te brengen tot een overzichtelijke gids.

Recensie over Je hebt wél iets te verbergen op TweakBlogs;

Een boek zet pas aan tot actie als het in ferme bewoordingen een standpunt inneemt. Nuance mobiliseert niemand, nuance leidt zelden tot verandering of debat en nuance heeft zelden een groot effect. En dit boek is duidelijk geschreven om impact te hebben. Wat dat betreft is dit boek een uitstekend startpunt voor discussies op talloze feestjes en partijen, in media en waar dan ook.

Recensie over Je hebt wél iets te verbergen door Don Zuiderman;

Hoewel de onderwerpen best taai kunnen zijn (van hackertechnieken tot wet- en regelgeving), is de schrijfstijl zo toegankelijk dat het boek zeer fijn leest. Je hoeft zeker geen grote voorkennis te hebben of inhoudsdeskundige te zijn om het boek te kunnen begrijpen. Integendeel, Maurits en Dimitri slagen er in om complexe inhouden op een begrijpelijke manier uit te leggen.

Heb jij Je hebt wél iets te verbergen door Maurits Martijn & Dimitri Tokmetzis gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!