Mary Costello – Academy Street

Mary Costello – Academy Street

Tags:

 

AcademyStreetZe stond aan de rand van het gras. Ze zweefde tussen twee werelden, ontcijferde de grond, tekende de gang, de eetkamer en de trap in de lucht. Ze was nu wanhopig dicht bij huis, bij de kamers en de stemmen die voor haar de eerste belichaming van haar thuis waren geweest. Ze werd overspoeld door herinneringen, haar hart bonsde en de geschiedenis dook op.

Tess, die in de jaren veertig in West-Ierland opgroeit, is een bedeesd, introvert kind. Maar onder haar stille buitenkant schuilt een vurig hart. Die vurigheid zal haar er later toe brengen te verhuizen naar het rumoerige New York van de jaren zestig. In de meer dan veertig jaar dat Tess aan Academy Street in Noord-Manhattan haar stille maar intens emotionele leven leidt, maakt ze kennis met een wrede liefde en een rampzalig verlies.

Verblijdend en aangrijpend, ingehouden maar overweldigend – dit is een diep ontroerend verhaal over de zoektocht van een vrouw naar haar eigen plekje midden in het bruisende, rumoerige, fantastische New York.Academy Street wordt bezield door een soort dwingendheid. In elke zin zijn het ritme en de heftigheid van het innerlijk leven gevangen.

Ben jij op zoek naar een recensie van Academy Street door Mary Costello? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Academy Street op Hebban; ****

Prachtig geschreven, in een afstandelijke, beschouwende en soms poëtische stijl. Maar na het zoveelste afscheid, de zoveelste mislukking om tot zinvol contact te komen, wordt het wel eentonig. Dan blijkt dit kleine leven net te weinig om een heel boek te boeien.

Recensie over Academy Street op Boekhappen;

Het contrast tussen het behoudende Ierland en het ‘vrije’ Amerika loopt door het hele boek heen, maar meer dan dat gaat dit ook over het contrast tussen de buiten-en binnenwereld van Tess, die bangelijke, zeer introverte vrouw met het intense gevoelsleven die zo graag het leven in zijn volheid wil leven.  Het breekt je hart om te lezen hoe Tess haar eigen eenzaamheid beleeft.

Recensie over Academy Street op NRC; ***

Er zijn bescheiden mensen, maar er zijn geen bescheiden levens. Ook het stille, nauwelijks opgemerkte leven van Tess Lohan zit vol drama en verlangen en grootste gevoelens. In deze kleine roman slaagt Costello erin ons dat te laten zien.

Recensie over Academy Street op Volkskrant; ****

Costello slaagt er opmerkelijk goed in de lezer krachtig het verhaal in te zuigen en zich betrokken te voelen bij het lot van haar solitaire hoofdpersoon. Academy Street bezorgt je een knoop in de maag, die gaandeweg steeds verder wordt aangetrokken.

Heb jij Academy Street door Mary Costello gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!