Mark Haddon – De pier stort in

Mark Haddon – De pier stort in

Tags:

 

DePierStortInEn andere verhalen.

Twee jongens vinden een pistool in een schoenendoos. Een mythische prinses wordt midden in een oorlog op een eiland achtergelaten. Een groepje aristocraten is op zoek naar avontuur in een ver land, maar ontdekt dat de grootste gevaren in henzelf schuilen.

Dit zijn enkele van de personages die voorbijkomen in deze fantasierijke bundel. In tien nietsontziende korte verhalen put Haddon uit de geschiedenis, mythologie, sprookjes, en bovenal uit het diepe inzicht in de menselijke geest dat zijn romans zo onweerstaanbaar maakt.

De hoge kwaliteit van deze verhalen is direct door de literaire jury’s opgemerkt. Het verhaal The gun werd genomineerd voor de Sunday Times efg Private Bank Short story Award en bekroond met de prestigieuze O. Henry Prize.

Ben jij op zoek naar een recensie van De pier stort in door Mark Haddon? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over De pier stort in op Volkskrant; *****

Het langste en wellicht beste verhaal in de bundel is Wildeman, waarin Haddon alle literaire registers opentrekt. Hij vergast de lezer eerst op de aloude trope van de familiebijeenkomst-met-Kerstmis (materiaal voor knallende conflicten ruim voorhanden). Vervolgens dient hij een andere klassieker op: schijnbare harmonie wordt ruw verstoord door mysterieuze indringer.

Recensie over De pier stort in op Hebban; ****

Telkens weer weet hij de lezer te bekoren en levert deze schrijver het bewijs van zijn veelzijdigheid. Fictie heeft geen limieten, op papier is alles mogelijk. Vraag het maar aan Mark Haddon! De pier stort in: negen subtiele nachtmerries die je niet moet lezen voor het slapengaan.

Recensie over De pier stort in op NRC; ****

Waarom moeten we dit allemaal lezen? Omdat Mark Haddon het prachtig beschrijft: precies en poëtisch. Om hoe mooi hij het drama van hele mensenlevens kan samenvatten in enkele zinnen: ouders die nooit het verband zullen leggen tussen hun weggelopen dochter en de ingestorte pier en altijd blijven wachten, een jongen die zal blijven geloven dat zijn ouders in Frankrijk wonen.

Recensie over De pier stort in op ConniesBoekkies;

Mark Haddon beschrijft de dagelijkse dingen met precisie en vertelt veel details die op het eerste oog niet van belang zijn, maar in het gehele plaatje toch op zijn plaats vallen. Het eerste verhaal ‘De pier stort in’ vertelt per minuut wat er daar ter plekke gebeurt met de mensen en hun omgeving. Juist hier zijn de piepkleine details van belang om de spanning in het verhaal op te voeren wat zeker lukt.

Heb jij De pier stort in door Mark Haddon gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!