Margaret Mazzantini – Schittering

Margaret Mazzantini – Schittering

Tags:

 

SchitteringTwee jonge mannen, twee dubbellevens.

Guido groeit op in een welgesteld gezin, zijn vriend Costantino is de zoon van de portier. Ze zijn van jongs af aan bevriend en voelen zich op een verwarrende manier tot elkaar aangetrokken. Tijdens een schoolreis naar Griekenland vindt er een eerste aarzelende toenadering tussen hen plaats, maar ze ontkennen allebei hun gevoelens.

Daarna scheiden hun wegen en beiden beginnen aan een doorsneeleven. Costantino blijft in Rome, trouwt en krijgt twee kinderen. Guido komt in Londen terecht en trouwt met een vrouw die al een dochter heeft. Maar ze blijven een moeizame affaire in stand houden, die zich veelal afspeelt in hotels rond de luchthaven van Rome.

Juist als ze allebei zeker weten dat ze niet langer zonder elkaar willen leven, slaat het noodlot toe.

Schittering is een aangrijpende roman over het zoeken naar identiteit, over schoonheid en schaamte, over zoeken naar de kern van je bestaan en anders durven zijn – en daarin de echte schittering van het leven ontdekken.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van Schittering door Margaret Mazzantini? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Schittering op Hebban; *****

Schittering is een zoektocht naar het durven uitkomen van je eigen identiteit maar bovenal van het durven accepteren en omhelzen van je eigen ik. Mag ik zijn wie ik ben? Toch moet Schittering vooral gelezen worden om het verhaal zelf. De levens van de mannen schampen elkaar, lopen vervolgens angstvallig parallel zonder ontmoetingen in een obsessief verlangen naar elkaar; rauw en integer.

Recensie over Schittering op Bettina schrijft;

Met een zeer groot inlevingsvermogen en daadwerkelijk prachtige beschrijvingen en beeldspraken (hulde aan de vertalers!), schetst ze hoe een leven kan verlopen waarin zoiets groots lange tijd verborgen moet blijven en de kern vormt, terwijl niemand die kan zien.

Recensie over Schittering op NRC; ****

Al met al schreef Mazzantini met Schittering een ambitieuze roman die niet ophoudt de lezer mee te slepen. Het is bijna vermoeiend, al die overweldigende beelden en metaforen van een schrijfster die onverschrokken uitweidt en verzucht. Die filosofeert over tijd en ruimte. Over de vergankelijkheid. Over de schittering van het leven en de kracht van de liefde.

Heb jij Schittering door Margaret Mazzantini gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!