Maarten ‘t Hart – De moeder van Ikabod

Maarten ‘t Hart – De moeder van Ikabod

Tags:

 

DeMoederVanIkabodDe wereld van ’t Hart in achttien verhalen

In het Duitse blad Der Spiegel werd Maarten ’t Hart getypeerd als een ‘wunderbar altmodischer Erzähler’. In deze sterk autobiografische verhalen blijkt die wonderbaarlijke, ouderwetse vertelkunst bij uitstek geschikt om de dwaasheid en absurditeit van het moderne leven te betrappen.

Ogenschijnlijk alledaagse gebeurtenissen zoals de verkoop van een huis, een plechtige uitvaart, een kerkdienst, een ontmoeting op een treinstation, een bezoek aan de markt of een casino pakken tragikomisch uit. Of soms juist beklemmend, zoals in ‘De beroving’ of ‘De stiefdochters van Stoof’.

Toch overheerst in alle verhalen een lichte toon; ze laten zien dat het leven in feite een klucht is die helaas een enkele keer in een tragedie kan ontaarden.

Ben jij op zoek naar een recensie van De moeder van Ikabod door Maarten ‘t Hart? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over De moeder van Ikabod op NRC; ****

De ’t Hart die uit De moeder van Ikabod oprijst is een montere, onvermoeibare levensgenieter, die op één existentiële vraag nog altijd geen passend antwoord heeft weten te verzinnen: wat moeten we aan met onze sterfelijkheid? Dat zou wel eens de reden kunnen zijn dat hij, hoe afvallig ook, nog geregeld in een kerk te vinden is, zij het officieel alleen als organist.

Recensie over De moeder van Ikabod op Volkskrant; ***

‘t Harts gelatenheid is zijn handelsmerk, net als het romantische terugblikken, de licht melancholische ondertoon, en ja, die verrukkelijke beschrijvingen van het weer zo nu en dan, of af en toe een loofrijk laantje. Grote verrassingen bevat deze verzameling niet, maar De moeder van Ikabod is een sympathieke bundel.

Recensie over De moeder van Ikabod op Hebban; ****

’t Hart is de meester van het tragikomische verhaal, ook op de kortebaan. Hij schrijft sprankelend en energiek als een jonge vent. Om glimlachend van te genieten bij een goed glas wijn. Van biologisch geteelde druiven, dat wel. Anders zadelen we Maarten op met wéér een dilemma.

Heb jij De moeder van Ikabod door Maarten ‘t Hart gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!