Luca Crippa & Maurizio Onnis – De fotograaf van Auschwitz

Luca Crippa & Maurizio Onnis – De fotograaf van Auschwitz

Tags:

 

DeFotograafVanAuschwitzIedereen kent de foto’s van de gevangenen in Auschwitz en die van de slachtoffers van Mengeles wetenschappelijke onderzoeken. Maar wíe nam die foto’s? Een SS’er? Mengele zelf?

Wilhelm Brasse, gevangene nummer 3444 in Auschwitz, werd van 1940 tot 1945 gedwongen om met ‘Deutsche Gründlichkeit’ elk gruwelijk detail van het kampleven op foto’s vast te leggen. Dagelijks geconfronteerd met de wanhoop en het lijden van de gevangenen, realiseerde Brasse zich dat hij iets moest doen om deze misdaden openbaar te maken. Keer op keer riskeerde hij zijn leven door foto’s en negatieven in handen van het Poolse verzet te spelen.

Toch vond Brasse zelfs in de dodenkampen onverwachte blijken van hoop: de moed van de verzetsstrijders, een klein, vriendelijk gebaar en het vinden van liefde op de onwaarschijnlijkste plek op aarde, overtuigden Brasse ervan dat zelfs oog in oog met de dood sommige mensen nooit hun menselijkheid en de hoop op een beter leven verliezen.

Ben jij op zoek naar een recensie van Luca Crippa & Maurizio Onnis door De fotograaf van Auschwitz? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Luca Crippa & Maurizio Onnis op Photofacts;

Auschwitz betekende wel het einde van de carrière van de fotograaf Brasse. Na de oorlog dacht hij ‘gewoon’ weer te gaan fotograferen maar de herinneringen aan al die slachtoffers die hij gefotografeerd had maakte het hem onmogelijk ooit nog weer te fotograferen. Voor elke fotograaf is dit boek dé manier om te herdenken!

Recensie over Luca Crippa & Maurizio Onnis op Green Daisy’s;

In het midden van het boek vind je een aantal foto’s die zijn overgebleven na de massavernietiging. Ondanks de kwaliteit van de foto’s laten ze je toch huiveren en nadenken. Het boek laat je in spanning en je blijft verder lezen omdat je wil weten hoe het met Brasse en zijn collega’s gaat. Je kan je zeer makkelijk inleven in hun wereld vanwege de gedetailleerde schrijfwijze.

Recensie over Luca Crippa & Maurizio Onnis op RD;

De roman leest gemakkelijk weg. Dus eigenlijk niets dan lof. Maar toch bleef er na lezing een onbestemd gevoel achter. Misschien komt het door de stijl. Die is helder, maar niet boeiend. Geen moment kan de lezer zich met de hoofdpersoon vereenzelvigen, wordt ook het boek niet in gezogen. Misschien komt het onbestemde gevoel ook omdat het een román is met Auschwitz als decor.

Heb jij Luca Crippa & Maurizio Onnis door De fotograaf van Auschwitz gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!