Lisette Jonkman – Verkikkerd

Lisette Jonkman – Verkikkerd

Tags:

 

VerkikkerdLucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Lisette Jonkman debuteerde in 2012 met Glazuur en veroverde met haar vrolijke boek de harten van vele lezeressen. Daarnaast won ze de prestigieuze titel ‘Boek van het Jaar 2012’ van Chicklit.nl! Verkikkerd is haar tweede roman.

Ben jij op zoek naar een recensie van Verkikkerd door Lisette Jonkman? Ze staan hier voor je op een rij!

Chicklit; *****

Ze heeft een supergrappige schrijfstijl, zonder dat het irritant of overdreven wordt. Dat ze een creatief brein heeft is duidelijk. Ze weet alledaagse dingen en gebeurtenissen op een humoristische manier te beschrijven. Originaliteit, daar blinkt Lisette wat mij betreft in uit.

Ze;

Met Verkikkerd heeft de 25-jarige Lisette Jonkman een parel van een chicklit afgeleverd. Een boek vol humor en herkenbare situaties. En ja, plaatsvervangende schaamte steekt af en toe ook de kop op, maar dat is alleen maar omdat je zo erg met Lucy meeleeft.

Marieke van Woesik; ****½

Ik vind Verkikkerd een héérlijke chicklit. Lisette is niet alleen Koningin van de Nederlandse chicklit, maar is ook humoristisch tot op het bot. Waar andere chicklits soms grappig kunnen zijn op een flauwe manier, lig je bij Lisette vaker hardop dan in stilte in een deuk.

Studenten;

Ja dit boek is leuk, tenminste voor de meiden onder ons. Dit kwam mede door de herkenbare situaties (met hier en daar plaatsvervangende schaamte) en beeldende beschrijvingen. Ook leuk dat Lucy totaal niet als een heldin wordt neergezet. In tegendeel: je krijgt ook haar meest nare, kwetsbare en valse kanten te zien.

Books & Kisses; ***½

Ik kon me redelijk inleven in Lucy, het hoofdpersonage in dit boek, ze komt in het begin een beetje oppervlakkig en egoïstisch over maar door het boek heen kom je er achter dat er nog een laag onder zit. Wat ik ook wel prettig vind is dat je alle personages vrij uitgebreid leert kennen. Dat zorgt er voor dat je je beter in het verhaal kunt inleven en dat is absoluut een pluspunt.

Rachel leest; ****½

Ook deze keer geef ik mijn grote complimenten aan Lisette Jonkman. Het verhaal is heel herkenbaar waardoor ik me heel verbonden voelde met Lucy. Daarnaast is het verhaal heel goed, vermakend geschreven. Er zaten heel wat hilarische stukken in waardoor ik mijn lachspieren weer even kon trainen.

Bookworm blog; ****

Het verhaal leest makkelijk weg en is in sommige situaties herkenbaar. Zoals de verhaallijn over de liefde tussen Lucy en Kikker. Jonkman heeft de personages zo uitgeschreven dat je ze leert kennen en je goed in kan leven in de problemen die studenten meemaken in hun studententijd.

Tessa Heitmeijer;

Ik durf het hardop te zeggen: Ik ben een Jonkman-fan. Absoluut, 100%, zonder twijfel. Wat een geweldige boeken schrijft ze! Ik word haar boeken ingezogen en kan pas weer normaal een gesprek voeren als het boek uit is. Ook Verkikkerd is een perfecte chicklit: leuk, onderhoudend, afwisselend en grappig.

Book Babbles; ****½

Op een gegeven moment is er een grote plotwending in het boek… toen ik daar aan kwam realiseerde ik me dat ik het boek eigenlijk helemaal nog niet saai begon te vinden, dat ik nog wel tevreden was met de loop van het verhaal (soms zit je echt te wachten op een plotwending omdat het saai is). De plotwending kwam voor mij dus ook echt als een schok en het was er ook nog eens eentje die ik absoluut niet had zien aankomen.

CravingPages; ****

De beeldende beschrijvingen van Lisette Jonkman maken dat je haar verhalen niet alleen maar leest, je beleeft ze… veelal met kramp in je zij van het lachen. Wel moest ik in het begin even wennen aan de hoofdpersoon, die op zijn zachtst gezegd niet heel erg sympathiek wordt afgeschilderd. Lucy komt over als een oppervlakkig, egoïstisch meisje die ik regelmatig eens flink door elkaar wilde rammelen.

Adorable Books; *****

Lisette is de koningin der Nederlandse chicklit. Ik heb ontzettend genoten van Verkikkerd en ik kan niet wachten op haar volgende boek.  Verkikkerd is een boek dat je gelezen moet hebben als je een chicklit liefhebber bent.

Heb jij Verkikkerd door Lisette Jonkman gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!