Linwood Barclay – Kijk niet weg

Linwood Barclay – Kijk niet weg

Tags:

 

KijkNietWegJournalist David Harwood, zijn vrouw Jan en hun vierjarige zoontje Ethan spenderen een mooie dag in het Five Mountains-pretpark. Alles is zoals het moet zijn, tot Ethan ineens verdwenen is.

In paniek gaan ze op zoek. Kort daarna vindt David hun zoontje terug, slapend in zijn wandelwagentje; maar nu is Jan zoek. De alarmbellen gaan pas goed rinkelen als blijkt dat het park geen registratie heeft van het toegangskaartje dat haar is verkocht, en dat ze niet voorkomt op de beveiligingstapes. Thuis is ze ook niet.

Terwijl de politie David ervan verdenkt zijn vrouw te hebben vermoord met het verdwijningsverhaal als dekmantel, duikt hij in Jans verleden en komt erachter dat hij zijn vrouw eigenlijk nooit echt heeft gekend…

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van Kijk niet weg door Linwood Barclay? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Kijk niet weg op VrouwenThrillers; ****

Halverwege weten we zo’n beetje hoe het een en ander in elkaar steekt maar het duurt nog even voor alle medespelers in het boek zover zijn. Doordat de auteur ons moeiteloos weet te boeien met hetgeen zij doormaken laten we ons graag meetronen naar de ontknoping. Een prima boek, ontegenzeggelijk.

Recensie over Kijk niet weg op Hebban; ****

Het gegeven zelf – vrouw verdwijnt spoorloos en man wordt hoofdverdachte – is op zich niet nieuw en al vele malen eerder uitgewerkt. Toch heeft Linwood Barclay van dit eenvoudige uitgangspunt een bijzonder spannend en gelaagd verhaal weten te maken. Tot op het laatste moment is de spanning dan ook om te snijden en zet Barclay de lezer bijna stelselmatig op het verkeerde been.

Recensie over Kijk niet weg op Mijn boekenblog; ****

De boeken van Linwood Barclay kenmerken zich door een enorm hoge snelheid en met Kijk niet weg is dat niet anders. Het is alsof je in een achtbaan zit. Op het puntje van je stoel sla je bladzijde na bladzijde om en val je van de ene verrassing in de andere.

Recensie over Kijk niet weg op De Spanningsblog; *****

Kijk niet weg‘ is bloedstollend, inktzwart en razend knap gecomponeerd. Meestal komt het in dit soort verhalen op het nippertje nog goed met de personages.

Heb jij Kijk niet weg door Linwood Barclay gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!