Linda Jansma – Houvast

Linda Jansma – Houvast

Tags:

 

HouvastNadat haar man Thijs negen maanden eerder is omgekomen bij een auto-ongeluk, heeft dierenarts Anouk van Merwede haar leven met dochter Amy weer op de rit.

Maar dan wordt Aart Buringa, een goede vriend van Thijs vermoord en verdwijnt haar broer spoorloos. Als Anouk een verband probeert te leggen tussen deze twee gebeurtenissen ontdekt ze dat Thijs een groot geheim met zich mee het graf in heeft genomen.

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van Houvast door Linda Jansma? Ze staan hier voor je op een rij!

Vrouwenthrillers; ****½

Houvast is een goed opgebouwde thriller, aan het eind wil je het boek niet wegleggen omdat het spannend is, maar ook met vaart geschreven. De hoofdstukken met Anouk in de hoofdrol worden afgewisseld met hoofdstukken waarin pas aan het eind duidelijk wordt over wie ze gaan. Vooral hier zit veel actie in en word je als lezer van de ene achtervolging in de andere geslingerd.

De Boekblogger; ****

Het verhaal was goed in elkaar gezet, maar voor mij iets te dramatisch: inbraken, achtervolgingen, gijzelingen, enge Roemenen met geweren, het was wel wat veel. Ik vond het wat vergezocht allemaal. Wel zaten er een aantal heel spannende momenten in het verhaal.

Met mijn neus in een boek;

Kortom, een heel menselijk spannend boek dat meegaat in actualiteit van alledag en heel herkenbaar hedendaags is. Wat ik bijna vergeet, het is een gemakkelijk leesbaar boek, geen hoogstaand taalgebruik. Maar gewoon simpel taalgebruik en als je geen verstand heb van computers, is dat niet erg, want dat heeft Anouk ook niet.

The Book Girl; *****

Het verhaal heeft een vlotte, beeldende schrijfstijl waardoor het boek lekker leest, heeft een goede opbouw naar een spannende ontknoping toewerkend, is boeiend en er zit vaart in het verhaal. Houvast; wat heb ik genoten van dit spannende boek!

Boekenbeschrijfster; ****

Jansma weet de spanning sowieso goed vast te houden in dit boek. Ze zet haar lezers regelmatig op het verkeerde been, en zorgt er daarmee voor dat je door blijft lezen. Hoe verder je leest, hoe meer vragen je krijgt.

Leesdame; *****

Linda Jansma geeft steeds een nieuw puzzelstukje aan de lezer en op het einde valt de puzzel mooi in elkaar. Er valt genoeg na te denken tijdens het lezen. Niet alleen over de ontknoping, maar ook over het thema dat centraal staat in Houvast. Een gewaagd thema, waar ook veel research in heeft gezeten. Houvast is een met zorg geschreven actiethriller geworden!

De scriptor; ****

Tussen de regels door vertelt ‘Houvast’ over vaders en dochters, over de kwetsbaarheid en het onverbrekelijke van hun band, over de grenzeloosheid van deze liefde. Toch is het vooral een geanimeerd boek voor puzzelaars maar ook voor lezers die graag wat filmische actie zien!

Hebban; ****

Houvast is spannend van de eerste regel tot de laatste bladzijde. Als lezer ben je gebeten door het verhaal en voel je mee met de personages. Je wil maar één ding doen en dat is lezen tot je het plot kent!

Chicklit; *****

Vanaf het eerste hoofdstuk trekt Houvast de aandacht en houdt deze vast tot de allerlaatste letter. Je wordt in een sneltreinvaart meegenomen door het ijzingwekkend spannende en onvoorspelbare verhaal.

Maak van de wereld een bibliotheek;

Linda Jansma schrijft zoals we van haar gewend zijn in een vlotte en boeiende stijl waarbij de karakters goed uitgewerkt zijn en de lijn van het verhaal goed opgebouwd wordt. De cliffhangers aan het eind van de verschillende hoofdstukken dwingen de lezer als het ware om steeds verder te lezen.

Heb jij Houvast door Linda Jansma gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!