Leonora Christina Skov – Het glazen huis

Leonora Christina Skov – Het glazen huis

Tags:

 

HetGlazenHuisZeven kunstenaars en wetenschappers komen bij elkaar op Stormø, een onbewoond eiland voor de Deense kust.

Ze kennen elkaar niet, maar ze ontvingen allemaal een anonieme uitnodiging om een maand lang in alle rust op het eiland te komen werken. Als blijkt dat hun tijdelijke huis volledig van glas is en ze volkomen afgesneden zijn van het vasteland, zijn de gasten meer op elkaar aangewezen dan ze lief is. Dan verdwijnt een van hen, en een ander komt dodelijk ten val.

Langzaam wordt duidelijk dat de eilandgasten zonder het te weten een gedeeld verleden hebben, vol leugens en bedrog, en dat iemand doelbewust bezig is deze geheimen te ontrafelen.

Ben jij op zoek naar een recensie van Het glazen huis door Leonora Christina Skov? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Het glazen huis op Chicklit; ****

De personages zijn degelijk uitgewerkt en komen goed uit de verf. Ze zijn menselijk, hebben kleine kantjes en verborgen trekjes. Hier en daar laat Skov een steekje vallen door bepaalde motieven onderbelicht te laten en zich te beroepen op een paar stereotypen. Het verhaal blijft echter goed overeind en weet te intrigeren.

Recensie over Het glazen huis op VrouwenThrillers; *****

Het was een aangename verrassing om Het glazen huis te lezen. De schrijfstijl van Skov is vlot en af en toe gooit ze er Engelse zinnen tussendoor die de sfeer van het verhaal versterken. De verhaallijnen van zeven verschillende personages komen keurig bij elkaar en ronden het verhaal netjes af.

Recensie over Het glazen huis op Hebban; ***

Het glazen huis is ondanks de verdwijningen geen thriller waar de spanning oploopt tot de ontmaskering, maar een psychologische roman, die laat zien dat mensen hun eigen geschiedenis inkleuren en aan hun eigen waarheid vasthouden. Het blijft echter een verhaal, echte spanning zit er niet in.

Recensie over Het glazen huis op 8Weekly; **½

Show, don’t tell – dit is de oude wijsheid die elke verteller moet vasthouden. En voor Het glazen huis geldt bovendien ‘less is more’. Het is van alles teveel, te eng, te dik opgelegd. In het laatste hoofdstuk wordt de plot ook nog eens van A tot Z uitgelegd en krijgt de lezer informatie die wellicht al vermoed of geraden is.

Recensie over Het glazen huis op Cees las; ***

‘Het glazen huis’ is zeker geen thriller in de klassieke zin van het woord. Niettegenstaande is ‘Het glazen huis’ voor liefhebbers van verhalen met een langzaam groeiende psychologische spanningslijn en onverwachte antwoorden op alle vragen, zeker een must om te lezen.

Recensie over Het glazen huis op Thrillerlezers; ****

Een psychologische roman met hier en daar een klein thrillerelement. Ik heb genoten van het onderlinge gekonkel en gekift. De schrijfster hanteert een mooi beeldend taalgebruik, dat nergens wollig aandoet en waarmee ze een goed beeld creëert van elk personage en van de omgeving.

Recensie over Het glazen huis op Momlit; ***½

Het glazen huis is een rustige, enigszins tamme psychologische thriller. Nergens was het zo spannend dat mijn ogen bijna over de letters struikelden in mijn haast om meer te lezen. Maar het is best een intrigerend verhaal, en het einde is bevredigend.

Heb jij Het glazen huis door Leonora Christina Skov gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!