Laurent Binet – De zevende functie van taal

Laurent Binet – De zevende functie van taal

Tags:

 

DeZevendeFunctieVanTaalParijs, februari 1980. De beroemde Franse filosoof Roland Barthes heeft net geluncht met presidentskandidaat François Mitterrand als hij in het Quartier Latin door een vrachtwagen wordt overreden en overlijdt. Politiecommissaris Bayard krijgt de opdracht de zaak te onderzoeken.

Bayard is er al snel van overtuigd dat Barthes vermoord is: de filosoof heeft een manuscript nagelaten, een boek waarin hij beschrijft wat de zevende functie is van taal. Meerdere mensen hebben het op dit geheime manuscript gemunt, en het onderzoek van de politiecommissaris voert hem langs alle grote Franse schrijvers, denkers en politici. Jean-Paul Sartre, Françoise Sagan, Bernard-Henri Lévy, president Giscard d’Estaing; het lijkt wel of iedereen iets te maken heeft met het ongeluk van Barthes.

Met veel humor en vaart speelt Laurent Binet in deze omvangrijke pageturner zijn bekende spel met feit en fictie. De zevende functie van taal is een weergaloze roman over taal, die zich afspeelt in de veelbewogen jaren tachtig, toen intellectueel Parijs nog het centrum van de wereld was.

bolbanner2

Ben jij op zoek naar een recensie van De zevende functie van taal door Laurent Binet? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over De zevende functie van taal op Hebban; *****

Binet tast olijk de grenzen af tussen realiteit en fictie. Deze indrukwekkende roman dompelt de lezer onder in de intellectuele wereld van de elite tijdens de jaren 1980. Enerzijds hemelt hij de grote filosofen op, adoreert hen eigenlijk wel; anderzijds steekt hij op een typisch Franse en humoristische wijze met hen de draak.

Recensie over De zevende functie van taal op Athenaeum;

Binet lijkt er geen moeite mee te hebben de filosofieën en onderzoeken van grote denkers en taalkundigen uit die tijd samen te smeden tot een toegankelijk een spannend verhaal. Tegelijkertijd speelt hij met fictie en realiteit en daagt hij de lezer uit na te denken over de functies van de taal.

Heb jij De zevende functie van taal door Laurent Binet gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!