Konstantin Paustovski – Goudzand

Konstantin Paustovski – Goudzand

Tags:

 

GoudzandKonstantin Paustovski schreef met Verhaal van een leven een van de mooiste egodocumenten uit de twintigste-eeuwse literatuur.

Maar nu is er de ‘onbekende Paustovski’: Goudzand. Verhalen, dagboeken, brieven, zeshonderd pagina’s nooit eerder in Nederlandse vertaling verschenen persoonlijke geschriften die Wim Hartog opdolf uit het Russische Verzameld werk en andere bronnen.

Hartog laat Paustovski de ongelofelijke geschiedenis van diens eeuw vertellen. Voor de kenner een feest, voor wie nu met Paustovski kennismaakt een uitermate overtuigende inkijk in het werk van deze schrijver van wereldformaat.

Ben jij op zoek naar een recensie van Goudzand door Konstantin Paustovski? We hebben er een voor je kunnen vinden!

bolbanner2

Recensie over Goudzand op NRC; *****

En nu is er ineens Goudzand, een door vertaler Wim Hartog samengestelde bundel met nog niet eerder verschenen verhalen, reisverslagen, dagboeken en brieven van Paustovski’s hand. Ze dateren uit de periode vanaf zijn verblijf aan het front in de Eerste Wereldoorlog tot aan zijn dood. Samen vormen ze een vers gedolven schat, die je de woeste wereld van deze heerlijke schrijver opnieuw laat beleven.

Heb jij Goudzand door Konstantin Paustovski gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!