Karin Bruers – Brigadier Oversteekmoeder

Karin Bruers – Brigadier Oversteekmoeder

Tags:

 

brigadierEindelijk heeft cabaretière Karin Bruers haar originele en geestige kijk op de wereld in boekvorm gegoten. Met Brigadier oversteekmoeder neemt ze je mee in haar wereld, die continu verandert in absurdistisch theater.

Bij alles wat ze aanpakt beginnen de zaken onmiddellijk te ontsporen en bizarre gebeurtenissen verstoren al gauw het alledaagse weefsel van de tijd. Die eigenschap heeft ze geërfd van haar moeder, een vindingrijke, non-conformistische vrouw die in haar eentje acht kinderen grootbracht in een Tilburgse volkswijk. U begrijpt: de spreekwoordelijke goudmijn voor een schrijver. Brigadier oversteekmoeder staat dan ook vol met Bruers’ herinneringen aan een ongebruikelijke jeugd, haar confrontaties met buurvrouw Netty , fervent koppelaarster, en andere merkwaardige voorvallen uit haar incidentrijke leven. Stuk voor stuk waargebeurd, aldus Karin. Want om dingen te verzinnen, daar heeft ze de puf niet voor.

Ben je op zoek naar recensies over Brigadier Oversteekmoeder van Karin Bruers? Ze staan hier voor je op een rij!

The Book Girl; ****½

Wat een heerlijk boek, ik heb genoten tijdens het lezen! Met een glimlach op mijn gezicht en regelmatig hardop lachend las ik de verhalen over de jeugd van cabaretière Karin Bruers, opgegroeid in een groot en chaotisch gezin in een Tilburgse volkswijk, en haar leven als alleenstaande moeder.

Trotse moeders; ****

Er zullen best mensen zijn die geïrriteerd raken door het soms expliciete taalgebruik, al heb ik daar geen last van. Wel moest ik zelf even door het typisch Brabantse ‘ons moeder’, ‘ons Rian’ en al het andere ‘ons …’ heen kijken.  Maar als je van dit genre houdt, en dat doe ik, dan is Brigadier overblijfmoeder zeer geschikt voor op je nachtkastje om even voor het slapen gaan een paar hoofdstukjes te lezen. Gegarandeerd dat je met een glimlach in slaap valt.

Booklover blog; ****½

En wauw wat een verhaal! Ik heb echt dubbel gelegen van het lachen.  Maar het verhaal heeft ook een verdrietige kant, dit komt goed naar voren in het laatste hoofdstuk, waarin de beste vriend van Bruers na een ziekbed overlijd. Ik las dit verhaal dan ook met een brok in mijn keel.

The Post Online;

Niks diepgaande literatuur, geen moeilijkheden, Bruers vertelt in dit boek precies hoe het is om alleenstaande moeder te zijn, eentje die opgroeide in een groot gezin. En hoe je je afzet tegen de gevestigde orde. Eerlijk, oprecht, maar niet zonder humor.

Heb jij Brigadier Oversteekmoeder van Karin Bruers gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!