Jussi Valtonen – Ze weten niet wat ze doen

Jussi Valtonen – Ze weten niet wat ze doen

Tags:

 

ZeWetenNietWatZeDoenHet zorgvuldig opgebouwde leven van de neurowetenschapper Joe Chayefski wordt volledig overhoop gegooid als hij op een dag door dierenactivisten bedreigd wordt.

Door een telefoontje van zijn ex-vrouw, begint Joe te vermoeden dat Samuel, de zoon die hij zo’n twintig jaar geleden in Finland heeft achtergelaten, achter de dreigementen zit. Joe probeert de dialoog met de activisten aan te gaan, maar daarmee wordt het wederzijdse onbegrip alleen maar gevoed. Dan komt hij er ook nog achter dat een marketingbedrijf zijn dochters manipuleert om psychoactieve middelen te gebruiken om hun prestaties te verbeteren. Joe’s morele kompas wordt ernstig op de proef gesteld en langzaam begint het gezin door alle spanningen uit elkaar te vallen.

Een ontmoeting met zijn zoon doet hem inzien hoe complex de situatie is en hoe er boven hun hoofden een politiek machtsspel gespeeld wordt dat niet te stoppen lijkt.

Ze weten niet wat ze doen biedt de lezer een geraffineerd psychologisch inzicht van de moderne mens. Het is ook een satire op de wereld van morgen waarin niets privé is en alles te koop is en waarin de keerzijde van ons verlangen naar vooruitgang en de controle over anderen pijnlijk zichtbaar wordt.

bolbanner

Ben jij op zoek naar een recensie van Ze weten niet wat ze doen door Jussi Valtonen? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Ze weten niet wat ze doen op Hebban; ***

Toch is het tijdens het lezen van deze dystopisch geladen roman niet alleen maar kommer en kwel, integendeel! Jussi Valtonen vermengt psychologie, wetenschap en menselijke relaties met elkaar en levert dan ook een boeiend verhaal af.

Recensie over Ze weten niet wat ze doen op Graag Gelezen;

De gebeurtenissen en de hoofdpersonen in dit boek worden bijzonder uitgebreid beschreven. Niet alleen door wat ze doen, maar vooral wat ze denken leert de lezer hen kennen. Laat je vooral niet afschrikken door de soms enorm langdradige vertellingen over het een of ander, of een gedachte van iemand, het heeft zeker een doel.
Recensie over Ze weten niet wat ze doen op Leestafel;
Ze weten niet wat ze doen is een ronduit intrigerend en zeer intelligent geschreven verhaal. Het komt wat moeilijk op gang en springt niet-chronologisch van de hak op de tak. Wie de moeite neemt de vertelstijl te doorgronden, ontvouwt een fascinerend verhaal vol ethische vraagstukken. Neem de tijd voor dit boek en geniet nog lang na van alle inzichten dat het verschaft!

Heb jij Ze weten niet wat ze doen door Jussi Valtonen gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!