Julie Lawson Timmer – Nog vijf dagen

Julie Lawson Timmer – Nog vijf dagen

Tags:

 

nogvijfdagen350Mara, een 42-jarige succesvolle advocaat, lijdt aan de ziekte van Huntington – een ongeneeslijke ziekte die haar van de controle over haar lichaam berooft. Over vijf dagen neemt ze afscheid van haar man Tom en dochtertje Lakshmi.

Scott en zijn vrouw Laurie nemen over vijf dagen afscheid van hun pleegzoon Curtis, die teruggaat naar zijn biologische moeder die dan vrijkomt uit de gevangenis. Scott en Mara kennen elkaar van een internetforum voor ouders van geadopteerde kinderen, en ze delen een bijzondere vriendschap.

Terwijl hun werelden volledig op hun kop staan, proberen ze tegelijk de laatste dagen met hun geliefden zo gewoon mogelijk te houden.

‘Nog vijf dagen’ is een ontroerende, rauwe roman over afscheid nemen en hoe het is als je de controle over je leven verliest.

Bolbuttonnieuw

 

 

ecibutton

 

Ben jij op zoek naar een recensie van Nog vijf dagen door Julie Lawson Timmer? Ze staan hier voor je op een rij!

Hebban | Natasja; *****

Dit debuut is echt aangrijpend! Het verhaal raakt je diep en je kunt het niet meer wegleggen! Afscheid nemen van mensen en geliefden. Het is zo levensecht op papier gezet. Het voelt alsof je erbij bent. En juist daarom is het zo’n uitmuntend goed boek! Je wilt deze mensen een hand onder de riem steken. Je wilt ze helpen.

Adorable Books; ****

Het boek geeft goed de realiteit weer en juist dat maakt het boek zo sterk. Ik vond hem enorm emotioneel en heb mij telkens weer verbaasd hoe goed het verhaal in elkaar stak. Mara en Scott zijn twee personages waar je van gaat houden.

Sprakeloos;

Geweldig hoe Julie dit allemaal beschrijft. Je hoort er wel eens over maar het fijne weet je er zelf meestal niet vanaf, tenzij je er in je omgeving mee te maken hebt. Met veel respect en inzicht geschreven en ik raad dit boek dan ook ten zeerste aan.
Hoewel je als lezer echt wel weet wat er uiteindelijk komen gaat, kon ik bij de proloog een traan niet tegenhouden. Nog vijf dagen leest als een razendsnelle achtbaan vol emoties die je bij de strot grijpen. Mocht je het nog niet begrepen hebben: LEES DIT BOEK!
Af en toe was er kippenvel en zelfs een brok in de keel. Vooral de afsluiting van het verhaal heeft mij diep ontroerd. Een mooie roman met zeer pittige thema’s en tegenstrijdigheden, met een einde dat zowel mooi en ontroerend maar ook verdrietig en heftig is.
Het verhaal is vlot opgebouwd, en de twee afzonderlijke verhaallijnen zijn op een mooie manier met elkaar verweven. Het werkt toe naar een einde met een lach en een traan, je wordt hier snel naartoe gevoerd want je moet gewoon weten hoe het afloopt. Je voelt mee met de hoofdpersonen en leeft hier helemaal in mee.

Heb jij Nog vijf dagen door Julie Lawson Timmer gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Bolbuttonnieuw

 

ecibutton

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!