Julian Fellowes – Belgravia

Julian Fellowes – Belgravia

Tags:

 

BelgraviaEen grandioze roman van de man achter Downton Abbey. Welkom in Belgravia…

Op een steenworp afstand van Buckingham Palace, achter de deuren van Londens meest imposante huizen, hebben schandalen en intriges vrij spel.

Op 15 juni 1815 organiseerde de hertogin van Richmond in Brussel een groots bal ter ere van de hertog van Wellington. Vlak na middernacht kwam onverwacht het bericht dat Napoleon de grens was overgestoken, waardoor Wellington zijn mannen op stel en sprong de oorlog in moest leiden. Veel officieren die op het slagveld omkwamen, droegen hun avondkleding nog.

Belgravia begint op deze vooravond van de slag bij Waterloo. Genodigden op het legendarische bal zijn James en Anne Trenchard, die in de handel een fortuin hebben verdiend. Hun dochter Sophia maakt een onuitwisbare indruk op Edmund Bellasis, de zoon en erfgenaam van een prominente Britse familie. Maar tijdens het bal gebeurt er iets wat in ieders leven zijn sporen zal nalaten. En vijfentwintig jaar later, als de twee families neerstrijken in de nieuwe wijk Belgravia, heeft dit geheim nog steeds gevolgen. Achter de deuren van de imponerende huizen vormt zich een web van leugens en intriges…

Ben jij op zoek naar een recensie van Belgravia door Julian Fellowes? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Belgravia op BoekHopper;

Ik was nog niet bekend met Fellowes schrijfstijl en moest er dan in het begin ook even inkomen. Belgravia is een roman die je meeneemt in de wereld van de Britse elite en je niet meer los zal laten. Liefde, intriges en onverwachtse momenten slepen je een verhaal in dat je nog lang zal bijblijven.

Recensie over Belgravia op Hebban door Marieke Scheers; ***

Familieperikelen, overspel, jaloezie, geroddel, gekonkel, maar ook liefde en respect, in Belgravia komt het allemaal voorbij in een goedlopend verhaal. Een kijkje achter de deuren van de luxe woonhuizen van Londen, zowel uppstairs als downstairs laten je genieten van roman in de sfeer van de 19e eeuw.

Heb jij Belgravia door Julian Fellowes gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!