Judith Visser – In seizoenen

Judith Visser – In seizoenen

Tags:

 

inseizoenen350Wat gebeurt er als je te horen krijgt dat je ernstig ziek bent en door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen kunt worden? Dat je in seizoenen moet gaan denken?

Annabel Wismar (59) laat het er niet bij zitten en zoekt haar heil bij Belgische artsen, die haar nog wel willen behandelen. Haar zoon David twijfelt geen moment en trekt bij zijn moeder in om haar te verzorgen. Al snel blijkt dat David zo zijn eigen manier heeft om met de situatie om te gaan.

In seizoenen is een boek over hoop en wanhoop, en over het gevecht tussen vasthouden en loslaten. Hoe belangrijk wordt het verleden, wanneer er geen toekomst meer is…

 

 

ecibutton

 

 

Ben jij op zoek naar een recensie van In seizoenen door Judith Visser? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over In seizoenen op Twintig en nog wat;

In Seizoenen bevat prachtige symboliek en de flashbacks naar vroegere gebeurtenissen geven je zeker naar het einde van het verhaal toe een steeds beter beeld van deze twee mensen en hoe ze geworden zijn wie ze zijn. Ik kon niet meer stoppen met lezen en las het boek dan ook in een adem uit.

Recensie over In seizoenen door Biebmiepje;

In seizoenen wordt gelukkig nergens te deprimerend. Als is het natuurlijk wel een enorm ontroerend verhaal, waarbij je zeker een brok in je keel krijgt. Judith neemt je echt mee in het hoofd van David en van Annabel en daarmee in het gevecht tegen het onvermijdelijke einde. Alle emoties komen binnen, de ontkenning, de hoop en de wanhoop.

Recensie over In seizoenen door Soraya Schrijft; ****

In seizoenen is een indringende roman over een oneerlijke strijd. Een blijvend monument en daarmee een ode aan iedereen die de wilskracht heeft om deze heftige strijd alsnog aan te gaan.

Recensie over In seizoenen op Boekverslaafde; ****

In seizoenen zit vol met zwaar beladen heftige onderwerpen, de zware martelgang, op een liefdevolle manier beschrijven, de liefde van een moeder voor haar zoon en visa versa. Je moet het maar aandurven om dergelijke thema’s te beschrijven.

Recensie over In seizoenen op de Mama Company;

Het eerste hoofdstuk is eigenlijk het einde en heeft een andere toon dat de rest. Het staartje wat er niet bij past. Eigenlijk was dit dus geen spoiler want vanaf het begin weet je wat er aan zit te komen. Toch blijf je stiekem hopen op een andere afloop. Zonder resultaat.

Recensie over In seizoenen op Leukheid;

De strijd tegen de kanker is in dit boek op een hele mooie manier beschreven. De mee- en tegenvallers komen tevoorschijn met daarin ook het gevoel van machteloosheid, verdriet en (kleine) overwinningen. Judith Visser heeft mij gegrepen met dit bijzonder verhaal over de ziekte waar ik tegenwoordig, helaas, steeds meer mee te maken krijg.

Recensie over In seizoenen op Hebban door Sonja Tonnis; ****

Het is zeer realistisch neergezet en de schrijfstijl is zeer prettig, waardoor het boek ook makkelijk leest. Je wordt meegezogen in deze mooie roman. Aan het eind besef je, dat er veel is om over na te denken, het leven, de mensen om je heen. Het verhaal blijft hangen.

Recensie over In seizoenen op Boekenbeschrijfster;

Het verhaal is zo mooi en aangrijpend dat je het nog niet uit wilt hebben. ‘In seizoenen’ raakt je en laat je niet zomaar los. Met tranen in mijn ogen heb ik het boek uiteindelijk uitgelezen. Wat schrijft Judith Visser op een indrukwekkende manier over het gevecht tussen vasthouden en loslaten.

Recensie over In seizoenen op TrotseMoeders; ****½

Ik ben blij dat ik In seizoenen heb gelezen. Het boek is zeer de moeite waard en leest prettig, al heb ik ook geregeld met tranen in mijn ogen zitten lezen. In seizoenen zet je enorm aan het denken. Hoever ben ik bereid te gaan? Hoe lang zou ik mijn grenzen blijven verleggen? Hoe zou ik met een ernstige ziekte en mijn naderende dood omgaan?

Recensie over In seizoenen op Tribuna; ****

Indringend, meeslepend en bij tijd en wijle adembenemend. Een roman waarbij Visser zich heeft ontworsteld aan het thrillerschrijven en zich heeft laten meevoeren door een verhaal, waarbij woorden en zinnen schijnbaar moeiteloos op het papier zijn verschenen, aangespoord door een innerlijke stem die haar bij het schrijven van deze roman vooruit is gegaan.

Recensie over In seizoenen op Boekenwurm en Pleeg;

In seizoenen is een ontroerend verhaal. Toch is het geen tranentrekker. Judith zet je aan het denken, over ouder worden, het leven liefhebben en loslaten. Een pareltje.

Heb jij In seizoenen door Judith Visser gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

ecibutton

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!