John Grisham – De Klokkenluider

John Grisham – De Klokkenluider

Tags:

 

deklokkenluiderAdvocate Lacy Stolz werkt al tien jaar voor de Florida Board on Judicial Conduct. In al die tijd hebben slechts twee van haar zaken ertoe geleid dat rechters uit hun ambt werden gezet, in beide gevallen vanwege onbekwaamheid.

Maar dan wordt Lacy benaderd door de geroyeerde advocaat ‘Rick’. Hij zegt een corrupte rechter in Florida te kennen die grote sommen geld heeft verduisterd. Het is een zaak die de klokkenluider miljoenen dollars beloning zal opleveren. Maar voor de advocaat die deze zaak op zich neemt, zal het zeer gevaarlijk kunnen worden. Levensgevaarlijk…

Ben je op zoek naar recensies over De klokkenluider van John Grisham? We hebben er een voor je gevonden!

Recensie over de klokkenluider op Scriptgirl;

Maar met ‘De Klokkenluider’ laat Grisham zien waarom hij juist beter kan. Niet in de eerste plaats door de twee interessante hoofdpersonages aan het begin van het boek. Hier geen standaard blanke mannen, maar de doortastende Lacy en de ietwat arrogante, maar vooral bijdehante african american Hugo. Een fijn duo dat nog geen idee heeft wat ze wachten staat als ze worden getipt door een klokkenluider over een corrupte rechter en een criminele organisatie die voor niets en niemand terugdeinst. En dan komt ‘De Klokkenluider’ pas echt goed op gang. Plotwendingen, spannende verhaallijnen, prima uitgewerkte personages,  dubbele agenda’s … De lezer zit op het puntje van zijn of haar stoel.

Heb jij De klokkenluider van John Grisham gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter, zodat andere lezers weten of dit boek de moeite waard is!

Bolbuttonnieuw

ecibutton

 

1 Comment

 1. Coenraad de Kat

  Advocaten Lacy Stolz en Hugo Hatch zijn al tien jaar werkzaam bij BJC (Board on Judical Conduct), een overheidsdienst die onderzoek verricht naar het gedrag van rechters. Het leidt niet tot bijzonder spectaculaire zaken, al worden wel twee rechters uit hun ambt gezet.
  Greg Meyers heeft in zijn verleden als advocaat een projectontwikkelaar vertegenwoordigt die veel geld verduisterde. In samenwerking met de FBI, die deze man vervolgde, heeft Greg het op een akkoord gegooid: informatie voor strafvermindering. Als gevolg daarvan leeft hij onder een nieuwe identiteit.
  De enige cliënt die Greg heeft wil een corruptiezaak aanhangig maken aan de hand van de klokkenluiderswet van Florida.
  Lacy en Hugo storten zich op de zaak en hebben geen idee waar het toe zal leiden, toch zakken ze steeds dieper in zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.
  odra je de eerste blz. heb gelezen voelt het vertrouwd aan, John Grisham weet je als geen ander mee te nemen naar de wereld van rechters en advocaten met al hun regels.
  De regels en wetten met betrekking tot het grondgebied van de Tappacola indianen verschillen enorm met de rest van de staat, dit geldt ook voor wat betreft het afhandelen van zaken. Het casino op hun grondgebied zorgt ervoor dat er veel zwart geld wordt afgeroomd.
  De twee verhaallijnen hebben ieder hun eigen leven, maar beetje voor beetje komen ze steeds dichter bij elkaar te liggen, waardoor het een hecht en krachtig geheel wordt.
  Door de verschillende subtiele wendingen blijf je nieuwsgierig en alert en over het verloop van het plot is goed nagedacht. Als de ontknoping er eenmaal is, is het ook ineens afgelopen . Persoonlijk had ik graag nog iets meer willen weten over het verloop van het proces. Dit zou het boek net iets meer hebben gegeven.
  Geld witwassen, corruptie en hebzucht zijn de elementen in dit boek . Dit speelt ook in de huidige maatschappij en daardoor is het heel herkenbaar.
  John Grisham heeft met “De klokkenluider” weer een ouderwetse Grisham neergezet met in het verhaal de juiste dosis spanning en onvoorziene wendingen. Ook de vaart in het verhaal is weer als vanouds.

   
  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!