Johan Cruijff – Mijn verhaal

Johan Cruijff – Mijn verhaal

Tags:

 

mijnverhaalcruijffVoetbalkunstenaar Johan Cruijff is een icoon. Hij was misschien wel de beste speler aller tijden. De invloed van zijn speelstijl en voetbalfilosofie was en is groot. Hij is een held, een voorbeeld, een leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden geboeid als hij het woord nam, op zijn onnavolgbare wijze.

Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie. Nu is dan het woord aan hemzelf, in deze meeslepende autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven.

Johan Cruijff – Mijn verhaal is een heel persoonlijk boek, het enige met zijn éígen verhaal. Als je het leest, is het alsof hij zelf tegen je praat. Eindelijk leren wij de echte Johan kennen.

Bolbuttonnieuw

ecibutton

Ben je op zoek naar recensies over Mijn verhaal, de autobiografie van Johan Cruijff? Ze staan hier voor je op een rij!

Recensie over Mijn verhaal op NRC.nl;

Er zijn veel redenen om het boek met mildheid te beoordelen. De autobiografie werd ruim een jaar geleden aangekondigd, kort voor bekend werd dat Johan Cruijff aan longkanker leed. Cruijff overleed eind maart – alles moet in grote haast gemaakt zijn. We lezen dus een biografie in blessuretijd – en dat is aan het resultaat af te zien. Niet zozeer in de manier waarop Cruijff zich soms herhaalt, maar vooral aan het gebrek aan evenwicht in het boek.

Recensie over Mijn verhaal op Volkskrant.nl; ***

Alleen Cruijff-fetisjisten zullen iets nieuws ontdekken. Mijn verhaal is een langgerekt interview en als autobiografie onvolledig. Zijn oudere broer Henny, met wie hij ernstig gebrouilleerd raakte, wordt één keer terloops genoemd. De naam van de zakenman die hem in Barcelona belazerde en hem zodoende dwong zijn loopbaan als voetballer te verlengen in Amerika, Michel Basilevitsj, blijft onvermeld.

Recensie over Mijn verhaal op Parool.nl; *** (€)

Wie een uitgebreide levensomschrijving verwacht, wordt teleurgesteld. Daarvoor ontbreekt te veel.

Recensie over Mijn verhaal op AD.nl;

Het boek, opgetekend door zijn vaste ghostwriter Jaap de Groot, schetst Cruijff in veel opzichten zoals hij was. De autobiografie is één lange monoloog, de zinnen zijn zonder veel opsmuk opgeschreven. Soms hoor je Cruijff praten, al zijn de hardnekkigste taalkronkels er – omwille van de leesbaarheid – wel uitgehaald.

Heb jij Mijn verhaal van Johan Cruijff gelezen? Laat dan nu jouw recensie achter, en laat aan andere lezers weten of dit boek de moeite waard is!

Bolbuttonnieuw

ecibutton

1 Comment

  1. Rein Mulder

    Geschreven bij Johan Cruijff – Mijn verhaal
    Geweldig boek in mijn jeugd woonde ik in laplacestraat in watergraafsmeer aan galileiplantsoen en om de middenweg op en naar Ajax stadion de Meer. Als jongen speelde ik bij Zeeburgia dat ik 7 jaar was mocht ik mee trainen en met 8 jaar competitie speelden.Dat ik paar jaar ouder was dagelijks bij stadion Ajax was op weg met het winnen van de eerste cup met de grote oren, en ik haalde de ballen die de iconen overschoten op trainingsveld.Piet Keizer liep altijd meter of 10 achter de groep aan bloedje dood aan al dat loop training van Heer Michels. Was kind aan huis en wedstrijden keek ik op middenweg voor electra winkel in de avond glipte ik de deur uit en keek met nog meer mensen de wedstrijd.Had het touw door brievenbus gelaten dus kon stiekum weer naar binnen. Ajax won de cup 3 x keer op rij en het werd steeds drukker aan de Meer.Er werden vrijwilligers ingehuurd om mensen buiten te houden.Maar de bekenden ouderen mochten altijd wel door met bolknak sigaren.Ik kwam meestal via voorland over de sloot plank zo binnen.Voetballen was mijn lust en leven. Spijbelen voor Johan en Piet ja dat deed ik. Boek is geweldig lees hem zeker nog een keer vooral als je jeugd Ajax was, in de Arena kon ik mijn weg nooit meer vinden. sfeer was weg alleen de heerlijke wiet lucht was herkenbaar. Wij hadden in die tijd een jeugd van buiten spelen geen auto’s maar voetballen. Je boek is een pracht stuk werk en met plezier gelezen. Weet nog dat we elkaar een keer spraken en je zei je kan beter aan elk boek meewerken dan heb je zelf in de hand wat ze schrijven. Heel slim want anders schrijven ze onzin iets wat me altijd bij gebleven is. Je dood kwam te snel en is meedogenloos, jou kennende zal je er een gevleugelde tekst over hebben. Voor eeuwig dank Rein Mulder 17-11-1955 Amsterdam oost geboren en getogen

     
    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!