Jobien Berkouwer – Zomermeisjes

Jobien Berkouwer – Zomermeisjes

Tags:

 

ZomermeisjesDe jonge Amsterdamse rechercheur Lot van Dijk moet tot haar grote teleurstelling aan de slag bij het korps Twente – ver weg van waar het volgens haar allemaal gebeurt. Ze wordt gek van verveling, totdat tijdens een slepende nachtdienst ineens het lijk van een tienermeisje wordt gevonden in een afgelegen hutje in het bos.

Voor Lot is het al snel duidelijk dat het meisje onderdeel is van de fantasie van een gevaarlijke seriemoordenaar. Ze weet zeker dat er meer slachtoffers zullen volgen en staat te trappelen om aan haar eerste echte zaak als profiler te beginnen. Door de mannelijke collega’s binnen het korps, die haar specialisme met grote scepsis bekijken, wordt ze echter behoorlijk tegengewerkt.
Dan wordt er een tweede slachtoffer gevonden. En moeten haar collega’s wel naar haar luisteren.

Zomermeisjes is een zenuwslopende psychologische thriller over het werk van een jonge profiler die de psyche van een seriemoordenaar tot de kern probeert te ontrafelen. Hoe dieper ze graaft, hoe dichterbij ze komt. En hoe groter het gevaar wordt.

Ben jij op zoek naar een recensie van Zomermeisjes door Jobien Berkouwer? Ze staan hier voor je op een rij!

bolbanner2

Recensie over Zomermeisjes op Hebban; ****

Al vanaf het begin van het verhaal valt de vlotte schrijfstijl op. Korte heldere zinnen en een duidelijk en begrijpelijk taalgebruik zijn daar mede debet aan. De snelheid zit er goed in en aan het eind wordt deze zelfs nog een stukje opgevoerd. Daar neemt de spanning ook zienderogen toe.

Recensie over Zomermeisjes op Undercover Network; ****

Het is eigenlijk best verfrissend om eens een thriller te lezen waarbij de schrijver duidelijk laat zien verstand van zaken te hebben. Er worden niet alleen maar met de van televisie bekende politietermen gesmeten, maar het lijkt meer alsof we een echt inkijk krijgen in het politiewerk zelf.

Recensie over Zomermeisjes op VrouwenThrillers; ****

Zomermeisjes leest door de korte hoofdstukken en de wisselende perspectieven bijzonder prettig. Misschien niet vernieuwend, maar Jobien heeft een zeer aangename stijl van schrijven, de stukken geschreven vanuit het perspectief van de dader roepen een sinistere sfeer op, stoppen is geen optie dus je blijft doorlezen.

Recensie over Zomermeisjes door Nadine Kuiper; ***

Zomermeisjes leest dus heel vlot, maar ik heb wel wat op- en aanmerkingen. Het verhaal is wat mij betreft wat ‘recht toe recht aan’. Als lezer werd ik niet uitgedaagd of verrast. De plot heb ik als voorspelbaar en voor de hand liggend ervaren.

Recensie over Zomermeisjes op De Boekenfabriek;

Het is duidelijk dat profiler Lot voldoende potentie heeft om in een vervolg (of twee) weer op te kunnen komen draven, het einde biedt daar in ieder geval voldoende ruimte toe. Van mij mag het, Zomermeisjes was de moeite van het lezen meer dan waard.

Recensie over Zomermeisjes op De boekentrommel; ****

De spanning in het boek blijft zich keurig opbouwen. Je word vaak op het verkeerde been gezet wat betreft de dader en daar hou ik van. Niets is minder leuk als een voorspelbare dader. De beschrijving van de personages zijn prima. Niet diepgaand. Jobien gebruikt niet meer dan nodig om de personages de juiste vorm te geven.

Recensie over Zomermeisjes op Carina’s Boekenkast; ****½

Zomermeisjes is het boek wat je deze zomer moet lezen als jij van thrillers houdt! Het heeft mij geen moment los gelaten en zelfs nu ik hem al even uit heb zit het verhaal nog vers in mijn geheugen. Ik hou van psychologische thrillers en dit is zo één die gewoon goed is geschreven.

Recensie over Zomermeisjes op Mustreads Or Not; ****½

Wat dit boek de extra`s geeft  zijn de details van het werk van Lot als Profiler, dit maakt dat je als lezer meer en meer informatie krijgt en geeft het verhaal net dat beetje meer. Juist dit en het hoge psychologische gehalte maken Zomermeisjes uniek en zeker een Mustread.

Recensie over Zomermeisjes door JudithBlogtSolo;

Zomermeisjes is een debuut vol met potentie. Het verhaal is spannend, leest prettig weg en je leert nog eens iets over het werk van profilers. Toch ben ik niet volledig gegrepen door dit boek. De aantrekkingskracht miste, de verhaallijn was op sommige punten iets te voorspelbaar en er worden weinig personages echt uitgediept (op de dader na).

Recensie over Zomermeisjes op Thrillerlezers; ****

Het boek start gelijk spannend, het gevoel alsof je zelf achterna gezeten wordt. Ook mogelijke daders heb je snel in het vizier maar aan het eind blijkt het verhaal toch een onverwacht spannende wending te krijgen. Zomermeisjes blinkt wat mij betreft uit omdat het in Nederland afspeelt, het oogt vrij realistisch en zou zomaar in elke buurt kunnen gebeuren.

Recensie over Zomermeisjes op Graag gelezen; ***½

De spanning is niet overal om over naar huis te schrijven, maar de aandacht van de lezer wordt door de prettige schrijfstijl en het onderwerp zeker bij het verhaal gehouden. Er is met kennis van zaken geschreven door deze auteur, dat is duidelijk. Er is een goede beschrijving van de personages, van de dader in het bijzonder.

Recensie over Zomermeisjes op Leestafel;

Voor het schrijven van dit verhaal heeft de auteur bij een grote schare professionals advies ingewonnen. Het eindresultaat is een zeer geloofwaardig verhaal dat bol staat van de spanning. Alles aan dit debuut klopt. Wie zo’n ijzersterk debuut schrijft is min of meer verplicht het lezerspubliek op meer te trakteren. Ik hoop dan ook vurig op meer boeken over Lot.

Recensie over Zomermeisjes op Chicklit; *****

Jobien Berkouwer schrijft met Zomermeisjes een ijzersterk debuut. Korte hoofdstukken en een wisselend perspectief zorgen ervoor dat je door de bladzijden heen vliegt. Ook het feit dat er meerdere verdachten zijn en dat pas tegen het eind duidelijk wordt wie de dader is maakt het een pageturner.

Recensie over Zomermeisjes op Scriptgirl;

Zomermeisjes wordt zo spannend dat het zich ontpopt tot een heuse pageturner. Het is onmogelijk om op de laatste bladzijden het boek nog weg te leggen. Het wordt een zenuwslopende race tegen de klok met een eind dat klopt. Dat ook. En dat is toch best knap voor een debuut.

Recensie over Zomermeisjes op ThrillZone; ***

Echt spannend wordt Zomermeisjes nergens, maar het is zeker onderhoudend genoeg om door te blijven lezen. Dit heeft ook te maken met het grote lettertype, de korte hoofdstukjes en het simpele, duidelijke taalgebruik. Dat laatste is een verdienste van Berkouwer. Het blijft tot het einde gissen wie de dader is.

Recensie over Zomermeisjes op De Perfecte Buren; ****

Met haar jarenlange ervaring bij de politie heeft Jobien Berkouwer een bijzonder geloofwaardig debuut geschreven. De schrijfstijl is erg prettig, korte hoofdstukken en geen lange of onbegrijpelijke dialogen. Vooral de verhaallijn van de dader is bijzonder goed uitgewerkt. Kortom, een heerlijke thriller die het zeker waard is om in de vakantiekoffer meegenomen te worden.

Recensie over Zomermeisjes op Boekenbijlage;

Al met al is Zomermeisjes aan de basis een beetje standaard, maar door de goede uitwerking, geeft Berkouwer ons toch een paar uur leesplezier. Berkouwer weet waar ze het over heeft, en laat ons een kijkje nemen in haar wereld. De ondertitel – ‘In het bos hoort niemand je schreeuwen’ – is een beetje suf en cliché, maar dat nemen we dan maar voor lief.

Heb jij Zomermeisjes door Jobien Berkouwer gelezen? Laat nu jouw beoordeling achter!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This

Wil jij niets missen?

Wil je een seintje ontvangen zodra de bestseller top 10 online staat en verrast worden met waanzinnige boekentips?

 

Je bent succesvol aangemeld!